0

5 gode råd i forbindelse med køb af brugt bil

Vi har næsten alle prøvet det, eller også kommer vi til det. At købe en brugt bil. Nogle har bedre forudsætninger for at købe brugte biler end andre. Det kan være med baggrund i interesser eller at man arbejder som mekaniker eller lignende. Andre (som skribenten her), har minimal forstand på alt det tekniske der er i forbindelse med biler. Desuden skal du være klar over de forskelligheder (udover prisen), der er hvis man handler med private eller forhandler. Prisen altid højere på brugte biler, når du køber ved en forhandler. Ved en forhandler får man nemlig garanti, på sin brugte bil – det er blandt andet en af grundene til, at det er dyrere – men nok om det for nu.

Vi vil her gerne forsøge at liste nogle ting op, som man som minimum bør kigge efter og være opmærksom på, i forbindelse med køb af ny brugt bil.

… og nu til det vigtige, de fem gode råd.

 1. Dyre fejl på biler der ikke er fabriksnye
  Uanset om det er en gammel brugt- eller nyere brugt bil, vil der næsten altid være småting på bilen som kan laves. Af og til er det ikke blot småting, men meget dyre reparationer, som man umiddelbart ikke kan se. Nogle fejl behøver du end ikke selv at opdage, men disse bliver først set ved et eventuelt syn af bilen. Det kan pludselig gøre en god handel rigtig dårlig. Har du derfor mulighed for, inden du tager beslutningen om køb, at køre bilen til en synshal bør du gøre det. Tænk en gang at komme hjem med en bil, der måske har kostet 25.000,- kr. for så at finde ud af et par måneder senere, at der skal skiftes en eller anden dyr del, som koster halvdelen af prisen på bilen.
 2. Opnå økonomisk fordel ved at handle privat
  Uanset om du skal købe eller sælge bil kan det godt betale sig at holde sig væk fra forhandlere. Skal du sælge bil så vil de typisk ikke give i nærheden af det samme, som du kan få solgt bilen til i en privat handel og omvendt hvis du skal købe brugt hos forhandler er de ofte noget dyrere end samme bil ville være hos en privat. Når man handler med private skal man dog være opmærksom på at alle papirer mv. er i orden. Desuden bør man ALTID tjekke om der er restgæld i bilen. Sørg også for at bilen bliver omregistreret med det samme. Hvis køber ikke får omregistreret bilen, så hænger sælger på eventuelle regninger, forsikring og lignende.
 3. Pas på snyd med kilometertælleren
  Det forekommer at sælgere af biler har snydt med de kørte kilometer i bilens tæller. Grunden til dette er, at der er en økonomisk gevinst at hente, hvis bilen har kørt færre kilometer. Der er ikke en bestemt type biler som er mere udsat end andre. Det gælder alle biler, nye som gamle dyre og billige. Det har tidligere især været et problem syd for grænsen. Vær derfor opmærksom på tallet, der står på tælleren og tjek for gud skyld nummerpladen, så du kan se tælleren fra de tidligere syn (såfremt bilen er mere end 5 år gammel).
 4. Sikkerhed i bilen
  I takt med vi får flere og flere muligheder bliver krav og behov til sikkerheden i bilerne også større og flere. Derfor bør du som udgangspunkt ikke vælge en bil der har fået færre end 4 stjerner i Euro NCAP-tests. Desuden vil det være en fordel for sikkerheden med ESP/ESC, som har været lovpligtigt på biler siden 2011. Skal der være børn i bilen, er biler med ISOFIX at foretrække, da sikkerheden (og nemheden i at montere autostole) er væsentligt højere end stole med den “gammeldags” sele-fastspændelse.
 5. Brug øjne & ører
  Ligesom med så mange andre ting, så skal man huske at bruge sine øjne og ører grundigt når man handler brugt bil. Tag i øvrigt en ven med, det skal være en der ved mere om biler end dig selv. I vil hurtigt kunne se om der er skjulte fejl når i gennemgår bilen, eller om der er mislyde ved tomgang- eller i kørsel.

Sidst men ikke mindst, er du i tvivl, så er det bedste råd at købe ved forhandler, da man her, som tidligere nævnt, får garanti og har mulighed for at lave reklamationer.

God jagt!Postet by Mibe via AdSet linkbuilding network