0

Årsager Til Hårtab Hos Mænd – Hairworks

ÅRSAGER TIL HÅRTAB HOS MÆND

Har du fundet tegn på hårtab, når du kigger dig selv i spejlet? Er du forfærdet over at se dit hår begynde at tynde ud i tindingerne og på toppen? Føler du, at dit hårtab begynder at påvirke din selvtillid og selvværd?
Hvis ovenstående lyder bekendt og hvis situationen påvirker din livskvalitet, er det på tide, at du gør noget ved det. Men først bør du finde ud af, hvad årsagen til dit hårtab er.

DEN PRIMÆRE ÅRSAG

Den mest almindelige årsag til hårtab og skaldethed hos mænd er en genetisk prædisposition, som kaldes “androgen alopeci” eller arvelig skaldethed. Dette er en tilstand, hvor folliklerne (hårcellerne) i hovedbunden er særligt følsomme over for et hormon kaldet dihydrotestosteron type II, som også omtales “DHT” i daglig tale.
DHT findes i vores blod og når naturligvis også forbi vores hovedbund. DHT skaber en inflammationstilstand i hovedbunden, som over tid ødelægger hårsækkene og får håret til at tynde ud og falde af. Hastigheden på hårtabet er afhængigt af folliklernes følsomhed over for DHT og mængden af DHT i hovedbunden.
Det er vigtigt, at du går til lægen og får vurderet din situation, hvis du begynder at tabe håret. I nogle tilfælde skyldes hårtabet ikke arvelighed men derimod en anden underliggende årsag, som man bør undersøge nærmere. Husk at være opmærksom på den medicin du indtager, da denne kan have indflydelse på dit hårtab.

ANDRE ÅRSAGER TIL HÅRTAB HOS MÆND

 

 • Helbredstilstande
 • Skader
 • Medicinske tilstande (fx kemoterapi)
 • Anæmi
 • Stofskiftesygdomme
 • Bindevævssygdomme
 • Hormonelle ubalancer
 • Vitaminmangel
 • Mangelfuld kost
 • Stress
 • Autoimmune hudsygdomme

MULIGHEDER FOR BEHANDLING?

Behandlingen af dit hårtab er naturligvis afhængigt af årsagen. Hvis den underliggende årsag til hårtab skyldes genetiske prædispositioner (altså arveligt hårtab), findes der følgende muligheder for hårtab.

HVEM ER EGNET TIL KIRURGISKE INDGREB?

En hårtransplantation involverer flytning af hår fra såkaldte “donor-område” og til det område, hvor håret er begynde at tynde ud. Mænd der ikke har tilstrækkeligt med hår i donor-området er ikke egnede kandidater til en hårtransplantation. Hvis du overvejer en hårtransplantation, er det vigtigt at overveje potentielle gevinster mod mulige risici, inden du går videre med behandlingen.

HVAD ER MINE MULIGHEDER?

Hvis du allerede er blevet undersøgt af en læge, anbefaler vi som udgangspunkt en online konsultation i forbindelse med dit hårtab. Vi kan hjælpe dig via e-mail og derfra sende dig i den rigtige retning. Vi kan eventuelt aftale en konsultation med vores samarbejdspartnere her i Danmark, såfremt det er relevant for din situation. Vi samarbejder med de dygtigste klinikker her i Danmark og sørger for at finde en klinik, som ligger i dit nærområde. Med en konsultation får du vurderet din nuværende hårsituation og herfra er det nemt at præsentere dig for de bedste behandlingsmetoder.
Læs mere om årsager til hårtab hos mænd her

BRUG FOR HJÆLP?

Hairworks.dk hjælper dig med at træffe den rigtige beslutning. Du er velkommen til at kontakte os via websitet.
Vi besvarer dine spørgsmål og hjælper dig gerne videre med at finde den rigtige løsning på dit hårtab.Postet by casper-rorvig via AdSet linkbuilding network