0

Billeasing er for mange privat og firmaer blevt det nye sort.

Du sidder hos bilforhandleren og er tæt på at få udleveret nøglen til drømmebilen, men skal du takke ja til at lease den, eller skal du forbi banken eller realkreditselskabet for at skaffe pengene?
Ifølge vores analyse bør du ikke tøve med at sige ja til en leasingaftale:
Dyre biler fra BMW og Mercedes er markant billigere at lease frem for at købe, her er besparelsen på op til 5.000 kroner om måneden. For mellemklassebiler er det også en fordel at lease med en månedlig besparelse på ca. 2.000 kroner om måneden. Mens det for de helt billige biler til under 150.000 kroner er lidt billigere at lease, idet der her kan spares ca. 300-500 kroner om måneden.
Vi har i vores beregninger taget udgangspunkt i listeprisen, hvis man alternativt køber bilen. Kan man opnå store rabatter ved køb, kan det være mindst lige så attraktivt af købe frem for at lease. Men det vil være sværere at opnå de samme rabatter på køb, som der indirekte gives gennem leasingaftaler.

To slags leasing Billeasing

Det er muligt at lease dels gennem bilforhandleren, dels gennem et leasingselskab. Men den største fordel for private opnås som hovedregel gennem de bilforhandlere/importører, der er ejet af bilproducenten. Det gælder specielt Mercedes og BMW/Mini.
Næsten alle andre bilforhandlere formidler leasing gennem enten deres eget finansierings/leasingselskab eller gennem en samarbejdspartner.
Generelt er privatleasing i stærk vækst i Danmark, og den øgede konkurrence blandt leasingselskaber og forhandlere vil givetvis byde på attraktive kampagnetilbud, i takt med at flere og flere leasingselskaber åbner for privatleasing.
Hvis udgangspunktet var ens for leasing og køb, så ville det på grund af momsforholdene ikke være billigere at lease frem for at købe (der er ikke moms på renter og afdrag ved køb, men det er der på leasingydelsen).
Når vores analyse viser det modsatte, så kan det alene tilskrives meget store rabatter på de leasede biler.
Det fremgår tydeligt af vores analyse, at især BMW og Mercedes er markant billigere at lease frem for at eje. Og det skyldes altså den ganske betragtelige rabat, som disse to importører indregner i deres leasingkontrakter. De er ikke meget for at afsløre deres forretningshemmeligheder, men beregninger viser, at rabatterne i leasingkontrakterne er ganske betydelige – i størrelsesordenen 20% eller mere.
Her spiller den høje danske registreringsafgift på 180% ind som aktiv medspiller. En rabat på leasingbilen fra fabrikken på 30.000 kroner bliver til 105.000 kroner i samlet rabat, når registreringsafgift og moms medregnes.
Det er ikke er en gylden smutvej at lease sin bil som privatperson. I langt de fleste tilfælde vil leasing være mindst lige så dyrt eller dyrere end at købe bilen, og tilmed vil leasing være behæftet med en række ulemper, der kan være irriterende at leve med.
Men der er dog to klare undtagelser: Står der Mercedes på ønskesedlen, så er det billigere at lease end at købe. Og så er leasing af tilbudsmodeller gennem Fleggaard Leasing, der ligger i Nordtyskland, men leaser til danskere, et konkurrencedygtigt alternativ til lånefinansiering af bilen.

Regnestykket bag billeasing tilbud

Leasing er et alternativ til et bilkøb, hvor et leasingselskab kort sagt køber bilen og lejer den ud til dig.
Når du som privatperson leaser en bil i Danmark, så er leasingydelsen belagt med 25 procent moms, og der er ingen renter, du kan trække fra i skat. Det gør leasing for private, der jo i modsætningen til virksomheder ikke kan trække momsen fra, ekstra dyr. Fordyrelsen kunne så modvirkes af to forhold:
* Renten, da leasingfirmaerne kan finansiere biler til en lavere rente, end du har mulighed for som privatperson.
* Nyprisen, da leasingfirmaerne kan købe bilerne betydeligt billigere end privatpersoner, fordi de køber biler med storkunderabat. Boligadvokat København

Leasingrenten bliver dyrere

Det grundlæggende spørgsmål er, om den lavere rente og nypris er nok til at opveje den ekstra moms, så det alt i alt bedre kan betale sig at lease frem for at købe. Ifølge vores beregninger er det generelt ikke tilfældet.
Selv om leasingselskabet kan opnå billigere finansiering, når de køber bilerne, går du ved at lease glip af rentefradraget fra din bilfinansiering, og samtidig bliver leasingselskabets lånerente belagt med moms. Så bliver bundlinjen sådan her:
* En typisk lånerente for private kunne ligge på 6,5 procent. Efter skattefradrag giver det en lånerente på omkring 4,32 procent. Boligadvokat København
* En professionel lånerente kunne ligge på 4,8 procent. Efter moms giver det, ved fastsættelse af leasingydelsen, reelt en rente på 6 procent.
Konklusionen er altså, at leasingselskabets rente ender med at blive den dyreste. Så her gemmer der sig intet argument for at lease frem for at købe. Køberrådgiver
Kilde: https://penge.dk/biler/billeasing-det-er-billigst-at-lease-bilen

Postet af selvsalg via AdSet.Tags: