0

Billig Brænde fra danske skove

Efteråret og snart vinteren står for døren og min kone og jeg ønskede at få leveret et godt vognlæs af billig brænde til vores hus. At opvarme med brænde er udover at være en meget effektiv varmekilde også en meget økonomisk løsning sålænge brændeværdien er i top. Vi bruger ofte de lange, mørke men også meget hyggelige vinteraften foran vores pejs og dette er noget som hele vores familie nyder i lange drag. Nå men jagten på god brænde til en billig pris gik igang. Jeg havde 4 kriterier som skyldes opfyldes før jeg lavede min ordre. Det første var at brændet skulle komme fra en skov i Danmark eller Sverige. Dette skyldes naturligvis ikke at jeg har noget som helst imod brænde fra Polen, Litauen eller andre lande, men jeg vægter miljø hensynet højt, så en lang transportvej med dertil hørende miljømæssige omkostninger er ikke noget jeg er interesseret i at bidrage til. Det andet kriterie var at brændet skulle enten være af bøg eller ask. Begge træsorter har en meget høj brændeværdi og dermed også en god økonomisk løsning på den lange bane. Begge træsorter findes derudover også til rigelighed i de danske skove så ønsket lå godt i trit med min første prioritet. Mit fjerde er at brændet kunne blive leveret inde i vores indkørsel som et meget smal og forholdsvis lang. Jeg forstillede mig måske at et vognmandsfirmaet ville være i stand til at leverer det til vores hus og vi selv derefter skulle transporter det til den nederste del af vores indkørsel hvor der er en overdækket terrasse som fint kan bruges til opbevaring af brænde. Alternativt håbede jeg på at finde en virksomhed som havde en lille lastbil eller anden entreprenørmaskine som kunne fragte det mellem smalle indgangsforhold. Min første indskydelse var at kontakte den lokale skovfoged som måske kunne give mig et telefonnummer som skov og naturstyrelsen havde et samarbejde med. Jeg kontaktede den lokale skovfoged men han havde desværre ikke mulighed for at hjælpe mig præcist em oplyste mig om at de på deres hjemmeside havde en fortegnelse over alle virksomheder såvel som offentlige institutioner som sælger brænde både selvskovet, sankebrænde, kort, lange samt kløvet brænde. Jeg kastede mig straks over billig brænde som viste sig at have en meget lille og handy vogn som kunne komme ind under næsen alle adgangsforhold. Jeg har skeptisk men tænkte hvorfor ikke – i værste fald må jeg få billig brænde til at leverer det tilbage og i bedste fald så slap jeg for at det bøvl og besvær med selv at skulle flytte brændet fra a til b. Prisen på brændet var som navnet også indikerer meget billigt. 10 skrm for 5.400,00 kr var en absolut bedste og billigste pris jeg kunne finde på markedet.

Postet af telanco via AdSet.