0

Brug af robotter ved samlebåndsarbejde

Samlebåndsrobotter fungerer som et led mellem hård automatik og mennesker. De er designet til at arbejde hurtigere og mere akkurat end mennesker. Desuden kan der tilføjes et ekstra værktøj for at øge deres funktionalitet. De er lette at omprogrammere og lære.

Mange fremstillingsvirksomheder gør brug af disse robotter for at reducere ulykker på arbejdspladsen og fremme samarbejde mellem enheder og mennesker. Efterhånden som kravet om hurtig levering af tjenester, præcision og høj produktivitet stiger, gør robotproducenter sig umage for at gøre robotteknologien mere avanceret for at sikre, at de kan bruges til en lang række formål.

Robottyper til samlebåndsarbejde

Samlebåndsrobotter opdeles i tre forskellige klasser, nemlig SCARA robotter med fire akser, artikulerede robotarme med seks akser og den nye Delta robot. Delta robotter ligner edderkopper, der hænger fra loftet, og bruger motorer til at bevæge de tilsluttede arme. Disse egenskaber giver dem uhørt hastighed. De har dog mindre nyttelast sammenlignet med deres modstykker i artikuleret design. Deltarobotterne leveres med højst fire akser.

Samlebåndsrobotter kan leveres med kraftsensorer og visionssystemer. Kraftsensorer hjælper med forskellige samlebåndsopgaver, såsom at sende feedback til robotstyreren med hensyn til  samarbejde med delene og hvor mange kræfter, der bruges. Visionssystemer styrer robotten, når den skal vælge komponenter fra samlebåndet.

Dette fjerner eller skærer ned på behovet for akkurat vending. Visuelle systemer giver robotter mulighed for at vende delene så de placeres korrekt, da de gør dem i stand til at vende dem efter ønske. Disse sensoriske egenskaber gør samlebåndsrobotter ideelle til at køre korte produktioner.

Anvendelsesmuligheder for samlebåndsrobotter

Der er mange anvendelser for samlebåndsrobotter, herunder fremstilling, forbrugerelektronik og computere, automobilindustrien, husholdningsudstyr og medicinske enheder. Hvad angår fremstillingsindustrien har folk fra de yngre generationer en tendens til at påskønne dem mere end den ældre generation. Mens de ældre generationer er af den mening, at robotter er designet til at erstatte arbejdsstyrken, sætter den yngre generation pris på, hvor lette de er at bruge, samt på deres effektivitet og fleksibilitet. Nogle af disse betænkeligheder er forståelige. Men verden kan ikke løbe fra, at automation i stadig større grad bliver uundgåelig. Det er værd at bemærke, at samlebåndsrobotter i fremtiden ikke vil være begrænset til kun at arbejde i fremstillingsindustrien, de vil sandsynligvis også blive brugt i folks boliger. Herunder ses nogle af de anvendelser, hvor samlebåndsrobotter har vist præcision og hastighed.

Rumfart

Rumfartsindustrien har gjort store fremskridt med forskning i både progressive og nye anvendelser for robotteknologi. Mens menneskelige indgreb er nødvendige for at gennemføre ideer, lave nye planer og underbygge funktionalitet, har store spillere i industrien sat en stor del af forskningen til side til industrirobotter. Mange virksomheder i rumfartsindustrien søger at minimere risici og forbedre sikkerheden for medarbejderne.

Lagerlogistik

Førhen blev mange robotopgaver begrænset til samlebåndsarbejde. I dag er industrirobotter mere praktiske og kan udføre flere opgaver. Fabrikanter forsker i øjeblikket for at finde mange forskellige måder, hvorpå de kan bruges i et varehus. Automatiske robotter er fleksible, hvilket gør dem ideelle til at manøvrere effektivt, hurtigt og mere sikkert end mennesker gennem indviklede etageplaner og enorme lagerrum. Lagerrobotter kan i høj grad dritsomkostninger.

Automobilfremstilling

Nogle af de populært kendte bilproducenter har brugt robotteknologi i mange år. Mange producenter introducerer i øjeblikket robotter i fremstillingen, da de er blevet mere overkommelige. Populariteten af robotter i industrien er klar til at øge sig eksponentielt inden for den nærmeste fremtid.

Kontor og boligudstyr

Mens købet af umonterede møbler kan være omkostningseffektivt, kan visse dele være vanskelige og svære at montere. Nogle af dem kræver særlige stykker værktøj, som mange forbrugere måske ikke har. Dog er der i dag mange fabrikanter, der byder computerstyrede samarbejdende robotter velkommen i deres anlæg, så de kan hjælpe med montering af møblerne.

Endelig

Det er ikke hensigten med samlebåndsrobotter, at de skal erstatte menneskers opgaver i fremstillingsindustrien. De vil arbejde side om side med mennesker og forbedre produktiviteten samt skære ned på omkostningerne. Der findes flere oplysninger om Universal Robots på.Postet by Anna via AdSet linkbuilding network