0

Danskerne prioriterer sundhed og service: 360.000 køber måltidskasse

Et flertal af dankere har masser af ting de skal nå i løbet af hverdagene, og derfor har mere end 360.000 husstande ifølge en Gallupundersøgelse allerede valgt at abonnere på en leveret måltidskasse for at undgå trivielle gøremål som indkøb og madplanlægning og samtidig spare tid.

For travle børnefamilier og andre ophængte mennesker og familier kan det hurtigt være en god investering at købe en måltidskasse. Det at slippe for at planlægge mad, finde opskrifter, købe ind og lave mad, den frigørelse kan hurtigt give mere overskud og energi i en ellers travl hverdag.

– Vores familie har testen ca. fem forskellige måltidskasser, og vi har altid bøvlet med at få et samlet overblik over markedet og mulighederne, siger Mark S. Andersen, som er bagmand for det nyetablerede måltidskasse-univers FindMåltidskasse.dk. Sitet er unik i den forstand, at det tillader kunden at angive sit postnummer og derefter få en liste af de leverandører der leverer i det pågældende område.

Danskerne vil have sundhed, sundhed og sundhed

Sundhedsbølgen er skyllet ind over landet gennem de senere år, hvorfor der er skabt et massivt fokus på sund og varieret kost i vores samfund. De fleste kender sammenhængen mellem sund/varieret kost og livskvaliteten. Alle måltidskasseudbydere har det til fælles, at de lægger stor vægt på sundhed. Flere udbydere går også meget op i at fremskaffe økologiske frugter og grøntsager samt fisk fanget vildt. Dvs. fokus på et miks af sundhed og bekvemmelighed.

Måltidskasser leveres i langt de fleste tilfælde med både opskrifter og råvarer til en flere dages madlavning, som betyder, at forbrugeren kan løsrive sig fra indkøb og planlægning. Adskillige danskere har cirka 15-25 madopskrifter, der sjældent skiftes ud eller varieres. Med leverancen af en måltidskasse får man nye idéer og input til at bryde sine vaner, og derfor skaber det mere varians i kosten. Madopskrifterne udformes på en måde, så de hurtigt og let forstået og lavet – med en tilberedningstid, der sjældent overskrider 30 minutter. Netop tiden er en vigtig faktor for især børnefamilierne, der kæmper en daglig kamp mod ulvetimer med trætte og sultne børn.

Forsigtige skøn antyder, at danske husholdninger kasserer omtrent 33% af deres fødevarer grundet de store mængder, som varerne sælges i. Samtidig er forbrugerne ikke gode nok til at få udnyttet og brugt varerne. Det er lige med dårlig økonomi for forbrugeren og skidt for miljøet. Det vil sige, at der også er en miljømæssig gevinst ved denne form for levering af mad til døren, og kommer således som en fornuftig reaktion på den øgede fokus på ressource- og madspild, som er kommet frem i dagens lys i det senere år. Det viser, at især kød har en stor påvirkning på miljøet, idet selve produktionen af kød udleder meget CO2 og andre gasser, der bidrager til et varmere klima og et dårligere miljø. Det mest miljørigtige kød er kyllingekød mens det kød, der har den største negative påvirkning af miljøet er oksekød.



Postet by idajorgensen via AdSet linkbuilding network