0

Derfor skal du give dit barn et år på efterskole

Mange unge kan nemt opleve at blive skoletrætte eller folkeskolemætte i løbet af 8.-9. klasse, men der er heldigvis mange muligheder, man som forældre kan ty til, så den unge efter folkeskolen fortsætter hen imod en ungdomsuddannelse. Det kan være utroligt givende for den unge at tilbyde dem et år på efterskole. I løber af et efterskoleår vil den unge opleve en anderledes form for undervisning, men hvor der på ingen måde er gået på kompromis med kvaliteten. Det kan være lige præcis dét, der skal til, for at den unge får mod på at fortsætte i uddannelsessystemet med selvtillid og gåpåmod. Et år på efterskole kan lære den unge om:

 

UDVIKLING

Den unge vil udvikle sig utrolig meget i løbet af et efterskoleår. Både på personligt plan, men den unge vil også udvikle sig fagligt og socialt, og vil dermed være godt rustet til at skulle videre i uddannelsessystemet. Faktisk siger mange, at ”man vokser 7 år på ét efterskoleår.” Det vil dermed være et mere modent og voksent ungt menneske, man får hjem efter et år på efterskole.

 

LÆRING

Den unge vil også lærer utroligt meget om sig selv i løbet af et efterskoleår. De vil finde ud af, hvordan de reagerer i forskellige situationer, eller når de bliver stillet nogle nye og anderledes opgaver.

Den unge vil lære praktisk arbejde i form af rengøring og madlavning. Selvom de måske har haft lignende pligter derhjemme, vil de på en efterskole også lære selv at tage initiativ til rengøringsopgaver. Værelserne skal holde rene og pæne, og der vil altid være en lærer, der skal godkende det. Både madlavningen og rengøringen giver dem en solid ballast til at kunne klare sig selv fremover.

 

VENNER OG SAMMENHOLD

Et efterskoleår giver venner for livet, og selv mange år efter den unge har afsluttet sit år på efterskole, vil de mange tætte venskaber stadig bestå.

Det er mere end bare venskaber, som den unge vil få efter et efterskoleår. Den unge vil også lære at kunne enes med alle og acceptere menneskers forskelligheder. Det kan være, at den unge ikke har meget tilfælles med værelseskammeraten, men de vil lære meget af at bo sammen. Et efterskoleår lærer den unge om accept, tolerance og respekt – alt sammen gode dyder, der vil komme den unge til gode, når han/hun skal videre ud i livet.

 

STYRKE SINE HOBBYER

Mange efterskoler har linjefag eller fokus på specielle fagretninger. Det kan være, at den unge vælger en idrætsefterskole, fordi han/hun dyrker meget idræt. Der findes også musik-, drama- og design-orienterede efterskoler, hvor den unge kan dyrke og styrke sine hobbyer. Men et år på efterskole kan også giver nye hobbyer eller nye interesser. Det kan være, at den unge lærer at spille musik eller får øjnene op for en helt ny interesse, som ikke har sagt den unge noget tidligere. Det er god mulighed for at prøve kræfter med en ny sportsgren eller en ny interesse.

 

 Postet by ag via AdSet linkbuilding network