0

Dette skal du være opmærksom på, når du køber brugt bil

Der er mange penge at spare ved at købe en brugt bil – selv hvis bilen ikke er særlig særlig gammel, kan du spare mange tusinde kroner. Desværre er der også en risiko for, at man køber et sminket lig. Vi har derfor samlet nogle gode råd, når du skal ud og købe brugt bil.

 

 1. Læg et budget inden du går i gang. Du vil altid kunne få en lidt bedre bil for bare 10.000kr mere, så pas på pengene.
 2. Kig på udvalget af brugte biler. Kig på Bilbasen eller lignende og find nogle biler, du ønsker at kigge nærmere på. Kontakt sælger og aftal et møde.
 3. Køb aldrig bil alene. Tag altid en ven eller familiemedlem med – gerne en person, der ved mere om biler end dig selv. De vil være mere opmærksomme på eventuelle fejl ved bilen, mens du måske er ved at falde i svime og den lækre bil.
 4. Privat sælger eller forhandler. Du vil højst sandsynligt kunne spare penge ved at vælge en privat sælger, men hvis du vælger en forhandler, er du sikret et mere trygt bilkøb. En bilforhandler skal følge en række regler og love, som sikrer dig som køber. Desuden har du to års reklamationsret i henhold til købeloven, når du handler brugt bil ved en forhandler.
 5. Vælg en forhandler i nærheden. Det kan godt være at du kan spare penge ved at købe bilen længere væk, men det er en fordel at vælge en forhandler i nærheden, hvis der bliver problemer.
 6. Kig aldrig på bil i mørke eller i regnvejr. Du vil ikke kunne se bilen ordentligt eller se, om der er ridser og buler. Hvis det er en privatsælger du mødes med, så bed sælger dokumentere ejerskab af bilen.
 7. Prøvekør bilen. Du bør både prøve bykørsel og landevej, og så vidt det er muligt, så tag også en køretur på motorvej. Mærk efter om du synes, du sidder godt i bilen, om den larmer for meget, eller der er nogle irritationsmomenter.
 8. Når du handler brugt bil ved en privat sælger, bør du altid tjekke om der er restgæld i bilen, om kilometertallet og bilens alder virker sandsynligt, og hvornår sidste bilsyn var. Du kan tjekke det meste på nettet vha. registreringsnummer.
 9. Du kan vælge at køre bilen til tjek ved et bilsyn eller hos en mekaniker. De vil meget hurtigt kunne sige, om der er noget du bør være opmærksom på i forhold til bilen.
 10. Hvis du skal have plads til en masse ting i bilen – som fx barnevogn, hundekasse, golfkøller eller lignede, så prøv at sætte alt sammen ind i bilen, så du ved om der er plads til det, inden du køber bilen.
 11. Prisen er altid til forhandling. Sammenlign prisen med andre biler i samme model og årgang. Hvis ikke forhandler eller sælger vil give dig et nedslag, må du prøve at forhandle ekstraudstyr, levering, bilsyn med i stedet.
 12. Underskriv ikke slutseddel før end alle formaliteter er på plads.

Postet af ag via AdSet.