0

Du kan bruge argan olie mod uren hud og akne

Hudorme, uren hud, cyster og bumser omtales af mange som akne.

Fedtet hud har en større tendens til akne, men indvendige bumser kan ligeledes opstå, når huden er for tør eller fejlbehandles. De almindelige årsager til bumser, uren hud eller akne er døde hudceller der ikke renses væk, overskydende talgproduktion og øget vækst af bakterier i overfladen af huden.

Huden eller håret, også kaldet epidermis, er vores største organ, og meget kompleks, samt meget forskelligt hvordan den bør behandles. Hudens overordnede funktion er og den er derfor delt op i mange lag, der hver især har deres nødvendighed. Det øverste synlige hudlag, kaldes epidermis, herunder findes hudlaget dermis og til sidst subcutis der udelukkende består af fedt.

Epidermis er et tyndt hudlag der består både af et aktivt cellelag samt døde hudceller. Det aktive cellelag skubber hele tiden celler op til overfladen, og undervejs mættes de med keratin der gør at de dør. Dermis består blandt andet af svedkirtler, hårsække og talgkirtler.

Hvis talgkirtler overproducere talg, eller hvis huden eller hårbunden er tilstoppet, medfører dette uren hud. Desuden kan hårsække gemme bakterierne, og talgen kan være forhindret i at komme op til overfladen.

Andre påvirkninger der kan være årsag til bumser og uren hud er, et forhøjet indtag af kulhydrater der, igennem processen, medfører store mængder keratin og derved danner gode vækstbetingelser for indvendige bumser og uren hud. Hormoner, stress og genetik samt, bakterier kan også være årsagen.

Antioxidanter er, især inden for kosmetik industrien, kendt som E og C vitaminer. Antioxidanter modarbejder de frie radikaler. Frie radikaler er molekyler der kobler sig på et stof, (en celle) for at oxidere og derved ødelægge det. Frie radikaler dannes især hos rygere, stress, hvis man spiser forkert (især friture og sukker). De opstår hvis man udsættes for forurenet luft, eller sidder meget foran en computer. Som man kan høre i selve betegnelsen, frie radikaler, er dette et atom der står frit, og det vil derfor konstant søge, at finde et nyt stof at koble sig på så det ikke længere er ustabilt. Antioxidanterne er dem der kan gå ind og overtager de frie radikalers plads.

Hvad kan Argan olie i forhold til uren hud og bumser?

Der findes ingen vidundermidler mod uren hud og akne. Der findes argan produkter, der kan hjælpe med behandling, men kan ikke stå alene. Vi kan derfor ikke love at arganolie vil kurere din urene hud og fjerne bumser eller akne, men der er rigtig mange, der oplever en utrolig positiv effekt ved at bruge arganolie. Arganolie hjælper til, at udrense huden for overflødige olier og urenheder og ikke mindst bakterier, samtidig med at den plejer din hud igennem antioxidanter som eksempelvis E-vitaminer.

Vask den angrebne hud grundigt med lunkent vand

Hvis du er slemt ramt af bumser og uren hud, kan du bruge dine sædvanlige renseprodukter i starten inden du påfører arganolien. I takt med at din hud bliver flottere, kan du droppe produkterne og helt nøjes med olien.

Som beskrevet er der desværre ingen vidundermidler, der med et trylleslag fjerner uren hud, bumser og akne, men arganolie kan hjælpe huden på vej til at blive sund og smuk igen. Men som det er med de fleste ting, så er argan olie et hjælpemiddel, og ikke en løsning der kan stå for sig selv, så vand, frisk luft, grønsager og motion er naturligvis også at skrive på huskelisten, hvis du vil have en smuk hud.

Gode råd om uren hud:

  • Vask ansigtet flere gange om dagen med arganolie og vand. Brug en fugtende creme efterfølgende, men pas på til vinter! Hvis du bruger en lotion med et højt indhold af vand, kan huden tage mere skade, end det gavner. Brug hellere en creme med olie.
  • Skrub huden med en peeling et par gange om ugen. Hvis din hud er meget sart er det vigtigt, at du vælger en peeling der ikke er for kornet, men mere blød i kornkonsistensen, eller en kemisk peeling kan i mange tilfælde være bedre da dette er en helt anden proces end med slibekornene.
  • Brug ansigtsmaske med en masse fugt 1-2 gange om ugen, læg et ekstra lag på tørre områder, og lad det gerne sidde 20 min. Man kan tydeligt se hvor huden mangler mest fugt, da det vil være der, masken næsten trænger helt ind i huden forholdsvis hurtigt.
  • Skift hovedpudebetræk ofte. Dette kan være en stor bakteriekilde, hvis du f.eks. bruger mange hårprodukter.Postet by PooMik via AdSet linkbuilding network