0

Er de nye forbrugslån det rette valg for dig?

Hvis du står og mangler penge til en pludseligt opstået udgift, så overvejer du måske at tag et forbrugslån. Det er ikke så vigtigt, hvad pengene præcist skal bruges til, for det er fælles for alle forbrugslån, at udlåner ikke får stillet nogen garanti for lånets tilbagebetaling. Modstykket til et forbrugslån kunne eksempelvis være et boliglån, hvor boligen står som en garanti for, at lånets vilkår bliver overholdt – ellers har udlåneren mulighed for at begære boligen solgt.
Når du optager et forbrugslån, så har banken ikke nogen garanti for, at lånet bliver betalt tilbage. Derfor er renten også højere for at kompensere for den øgede risiko.
Det største problem ved at forbrugslån er imidlertid, at det kan være svært at blive godkendt til et lån i banken. Det får flere og flere til at søge kviklån, hvor det er muligt at låne penge hurtigt og enkelt. I stedet for at skulle igennem langvarigt tovtrækkeri med sit bank, så kan man få pengene indenfor få timer. Der er imidlertid visse ting, som du bør være opmærksom på, hvis du vil optage et kviklån.

Din grund til at optage et kviklån

Du kan have mange grunde til at optage et forbrugslån udenom banken. Den mest almindelige grund er, at banken enten har nægtet, eller også orker du ganske enkelt ikke at skulle gøre rede for hele din økonomi. Mange banker kræver omfattende dokumentation før de giver forbrugslån, og det kan være unødvendigt besværligt, hvis du blot skal bruge et mindre lån.
Det er ufatteligt hurtigt og nemt at optage et kviklån, men til gengæld skal man også betale en højere rente end på andre lån. Derfor kan det dog stadig være en fin løsning, hvis du blot ønsker et kortsigtet forbrugslån.
Der er efterhånden stor konkurrence på kviklån, og derfor kan du gøre dig selv en stor tjeneste, hvis du sammenligner de forskellige udbydere. Der kan være usædvanlig stor forskel på renterne fra sted til sted, og derfor kan det virkelig betale sig, hvis du sætter dig ind i tingene. Det kan også være en god idé at holde øje med om der kommer nye lån, hvis du har fået afslag på andre forbrugslån tidligere – du kan f.eks. finde en liste med nye lån på Tjeklån.

Vær varsom med de store lån

Kviklån var før i tiden forbeholdt småbeløb, men i dag kan du også låne relativt store beløb. Du skal dog være meget varsom, når du optager et kviklån til forbrug, for det kan være en rigtigt dårlig idé, hvis du ender med at låne for meget.
Det vigtige at huske med kviklån er, at beløbet også skal betales tilbage. Det er derfor vigtigt, at det månedlige afdrag ikke er større, end at du sagtens kan klare afbetalingen. Desuden er det heller ikke en god idé at have et kviklån, som du er årevis om at afbetale. Omkostningerne ved lånet vil ganske enkelt blive for høje. Kort sagt kan det varmt anbefales, at du holder dig til mindre beløb, hvor afbetalingen ikke får den store indflydelse på din hverdag.
Med andre ord er det vigtigste i forhold til kviklån, at du er skarp i forhold til lånets omkostninger. Det er ikke gratis at låne, og du kan se renterne som værende den pris, som du betaler for bekvemmeligheden. Så er det bare op til dig at vurdere, hvor meget du vil betale for et forbrugslån. Et kviklån behøver ikke være videre dyrt, hvis du betaler det tilbage indenfor en kort periode, og derfor er det vigtigt, at du har luft i økonomien til at klare afbetalingen.Postet by idajorgensen via AdSet linkbuilding network