0

Er din bil forsikret korrekt? Find ud af det her

Uanset om du vil det eller ej, så skal du have en forsikring, når du ejer (eller leaser) en bil. Når man ejer en bil SKAL man have en ansvarsforsikring, som er lovpligtig. Men derudover skal man være opmærksom på om man er korrekt dækket, eller endda dækket for meget. Ja, det sidste er også en mulighed.

Ansvarsforsikringen dækker dit erstatningsansvar

Hvis du i forbindelse med et uheld forårsager skade på andre, deres ting, eller deres bil/motorcykel eller lignende, så dækker ansvarsforsikringen dette. Forårsager du ligeledes skade på din egen bil dækker ansvarsforsikringen ikke, men det kommer vil ind på senere. Grunden til, at ansvarsforsikringen er lovpligtig er, at man ved at være involveret i et færdselsuheld, ikke har muligheden for at gå personlig konkurs/blive insolvent.
En ansvarsforsikring dækker som udgangspunkt følgende:

  • Skade forårsaget på andres ting: Ansvarsforsikringen dækker de skader du måtte komme til at lave på andres køretøjer eller ting.
  • Skade på personer: Ansvarsforsikringen dækker hvis du med din bil kommer til at forårsage personskade, i forbindelse med færdselsuheld.

Langt de fleste forsikringsselskaber giver dog muligheden for tilkøb til ansvarsforsikringen således dækningsgraden er langt højere end som standard. Prismæssigt svinger det utroligt meget, da det er dyrt at være ung billist, i Danmark. Er man mere garvet, rutineret om man vil, er prisen med garanti billigere end for en ung, helt ny billist.

Er en ansvarsforsikring nok?

Det kommer an på hvor risikovillig man er. Det vil nok aldrig være at anbefale, ikke at have en kaskoforsikring, hvis man ejer en bil der har kostet 200.000,- kr. Kører man galt og totalskader bilen, vil man intet få retur, hvis man ikke har en kaskoforsikring. Helt konkret betyder det, at man ingen bil har, men skylder/har mistet en masse penge, alt efter om man har optaget et lån eller betalt kontant. Historisk set har man kun haft mulighed for at vælge til forsikringer til sin bil eller motorcykel, en ansvarsforsikring og en kasko – og dertilhørende tilkøb, men i løbet af de seneste 5-10 år er der kommet nye muligheder. I og med at en kaskoforsikring dækker langt størstedelen af bilens værdi, ved totalskade, er det klart at denne er en halvpebret sag. Af samme årsag har mange selskaber lavet en alternativ forsikring, som dog heller ikke dækker helt helt på samme måde. Derfor kan man nu købe det der hedder en delkasko, vil man stadig have muligheden for at være helt dækket ved skade, bør man dog aldrig gå på kompromis. Derfor vil det næsten altid være anbefalingen at man køber en normal kaskoforsikring (og ikke delkasko) når man køber en bil, for et så stort beløb at pengene potentielt kan blive et problem at mangle.

Når man køber en kaskoforsikring dækker denne følgende skader:

  • Skade på bilen: forsikringen dækker skader på bilen i forbindelse med færdselsuheld eller hærværk

Ovenstående er hvad der altid bliver dækket af en kaskoforsikring. Der er meget andet der er dækket heraf, men det varierer meget fra selskab til selskab. Så vær grundig i din søgen efter bilforsikring.