0

Erhvervsleasing – Hvilken størrelse?

Står du og mangler et køretøj i din virksomhed, men ikke vil ud og bruge penge på en helt ny bil. Eller skal du kun bruge en bil en kort periode, som du kan aflevere tilbage bagefter?

Vi kan hjælpe dig med, at spare på likviditeten i din virksomhed, samt give dig nogle gode muligheder for, at lease en bil i en bestemt periode. Nemlig via erhvervsleasing.

Hvad er erhvervsleasing?

Hvis du står og mangler en bil i din virksomhed, men ikke har pengene til en, så vil det være bedst, at erhvervslease en bil i stedet. På denne måde kan du i stedet rette fokus på dit arbejde, og ikke bekymre dig om køretøjet.

Med erhvervsleasing vælger du, at belaste din likviditet markant mindre end, hvis du købte en firmabil. Du får mulighed for, at lease din bil i en bestemt periode, og her får du nogle gode fif til at spare penge med leasing. Fordele som både gør det nemmere og billigere for virksomheden, at have holde bil.

De små ekstra fordele ved leasing:

  • Mulighed for brændstofrabatter
  • Mere udstyr for pengene
  • Mindre afgift på den erhvervsleasede bil
  • Muligheden for, at være fuldt fradragsberettiget

Der er derfor rigtig mange muligheder for, at spare kapital i din virksomhed via erhvervsleasing.

Hvad er forskellen på privatleasing og erhvervsleasing?

Erhvervsleasing adskiller sig fra privatleasing ved, at give dig nogle bedre fradragsmuligheder i din virksomhed. Erhvervsleasing gør samtidig føringen af dit regnskab nemmere.

Erhvervsleaser du en bil, så må denne kun bruges til dit erhverv. Du må ikke benytte bilen til privat brug. Vælger du, at erhvervslease din næste bil, så bliver leasingydelsen fuldt fradragsberettiget.

Ikke nok med, at en erhvervsleaset bil bliver fuldt fradragsberettiget, så kan momsen også løftes, hvis du er erhvervsdrivende. Vælger du derimod, at bilen også skal anvendes til privat personbrug, så bliver fradraget delvist begrænset.

Med privatleasing er der ingen fradragsmuligheder, og ikke nogle skattemæssige fordele ved det.

Erhvervsleasing: Et økonomisk overblik

Ved at erhvervslease din firmabil, styrker du ikke bare din likviditet, men du undgår også store afskrivninger, hvis bilen skal sælges igen. Erhvervsleasing giver et kæmpe overblik over økonomien, og samtidig med det, så er aftalen også simpel.

Erhvervsleasing er en fleksibel aftale, som giver dig muligheden for både, at sælge bilen med og uden leasingafgift efter den aftalte leasingperiode er slut. Ved siden af dette er der mindre kapitalbinding, hvis man sammenligner med et traditionelt køb af bil.

En erhvervsleasing aftale er en af de mest økonomisk gode aftaler, som du kan få. Med en erhvervsleaset bil kan du regulere bilens beskatningsværdi en gang om året. Dette sker i takt med afskrivningen på bilen.

Efter leasingperioden

En anden fordel ved en erhvervsleaset bil er, at registreringsafgiften ikke kan forsikres. Derfor er der også attraktive forsikringspræmier på en erhvervsleaset bil, hvis uheldet skulle være ude. Du kan også vælge, at skifte din bil til en anden i løbet af din leasingperiode. Dette kan du, da der ikke er værditab på registreringsafgiften, når du erhvervsleaser din bil.

Efter endt leasingperiode har du muligheden for, at videresælge din bil til udlandet. Her er kundesegmentet en del større, og du har gode salgsmuligheder.

Postet af StephenBerg via AdSet.