0

Ethjulet cykel og ethjulede cykler til børn

Når du køber ethjulet cykel, er det vigtigt at købe en rigtig god cykel. En ethjulet cykel fra QU-ax er perfekt til de fleste og kræver ikke det store for at samle dem. Alt i alt en fantastisk cykel som alle børn elsker. Ethjulede cykler er ved at blive meget almindelige i skoler og i institutioner med friske børn. Det siges at kunne give dem en læring som er unik og som i længden giver dem en unik måde at bruge koncentration og motorik.

Husk at cykler har forskellig højde. Det gælder også en ethjulet cykel. De mindste starter på en 16″ cykel og de største samt de voksne bruger en 20″ cykel.  24″ ethjulede cykler er til de som er meget høje. 24″ ethjulede cykler er ikke særlig almindelige til normalt brug, men højden kan være en god grund. Er du nybegynder, kan det virkelig være en vild udfordring med en alt for stor cykel.

24 tommer cykler kræver at du er meget høj eller har en del træning i forvejen. Normalt ville jeg som voksen anbefale en 20″ ethjulet cykel.
Ethjulet cykel 16″ er til nybegyndere og børn 6-9 år med skridtlængde 60-74 cm. (afsavet 54 cm.)
Ethjulet cykel 18″ er til nybegyndere og børn 7-16 år med skridtlængde 65-80 cm. (afsavet 57 cm.)
Ethjulet cykel 20″ er til voksne (store børn) med skridtlængde 71-84 cm. (afsavet 61 cm.)
Ethjulet cykel 24″ er til meget høje voksne (store børn) med skridtlængde 79-93 cm. (afsavet 69 cm.)
Afsavet saddelpind, betyder at den er så kort som overhovedet muligt til de mindste, ved at save noget af sadelpinden. Der skal altid være 5-6 cm nede i stellet.
Ethjulet cykel brugt, kan måske være en idé for nybegyndere.

Jeg vil nu ikke anbefale brugte ethjulede cykler, for prisen på cykler er ikke så høje mere, og det er også rart at få en sikker cykel, som ikke har været brugt før.
Unicykler er en lidt sjov oversættelse af ethjulede cykler, på engelsk unicycles. Det må være nogle med ethjulede cykler i København, som har fået en sjov idé.
Ethjulede cykler voksen model er som sagt 20″ eller 24″ cykler eller ethjulede cykler med motor. De små 16″ og 18″ vil normalt være børnenes favorit sammen med ethjulede cykler med støttehjul. Ikke fordi den har støttehjul, men fordi det giver en anden balanceudfordring.
I Kina har de cykler på skoleskemaet.
I Kina kører de på unicykel, eller ethjulet cykel fordi det kræver meget koordination, for at køre på cykler med et hjul. I Kina har de flere stedder fået sporten på skoleskemaet.
Introduktion med Marc Brodesser, riding-coach fra http://www.ridefirst.de viser hvordan du mestrer unicycling. Tag dig lidt tid og få de små tricks med!

Her i Ølstykke hvor jeg selv bor, er der hver dag nogle unge mennesker der tager deres ethjulede cykel og kører i skole på den. Det er fantastisk hvor legende let de kan køre på det ujævne fortov uden at falde af cyklen. Det ser jo nærmest nemmere ud end når man ser de andre skolebørn på deres almindelige cykler. Så kan man jo spørge sig selv om de er klogere end de andre elever, eller om de bare har trænet så meget at de efterhånden har lært det, ligesom alt muligt andet her i verden. Vi andre har jo også lært at gå eller kravle på et tidspunkt.
Da jeg selv har fornøjelsen af et barn i den samme skole, har jeg bedt hende finde lidt info om de drenge der kører på ethjulede cykler til skolen. Det viser sig at de er godt begavede, gode til gymnastik, spiser sundt, og generelt er de bare kvikke. Er det så på grund af de ethjulede cykler spørger du nu?
Ikke nødvendigvis, for deres kammerater i klassen er også glade, intelligente og smarte børn med en masse viden og kvaliteter som stikker i mange retninger. Der har været mange studier i udlandet som falder heldigt ud, i retning af at hjernen bliver åbnet op for mere kreative centre, når de kører ethjulet cykel. Som du sikkert læste længere oppe, er der i Kina lavet en del spændende eksperimenter hvor skolebørnene, har ethjulede cykler på skemaet. det er endt i en udredning, som kan udtrykkes som en stigning i børnenes kreativitet og indlæring. Om det bare er på grund af, at der er mere sport og sammenhold på skoleskemaet, er svært at sige. Men det kan altså ikke udelukkes at de ethjulede cykler gør dig klogere.
Din balance og evnen til at kunne koncentrere dig bliver sat på prøve med de sjove cykler med et hjul.
Den engelske ingeniør Robin Sharp siger om cykling at det ikke er fordi du har en høj IQ at du lærer at holde balancen på cyklen.

Helt uvidenskabeligt kan det siges meget kringlet på den fede måde.
Der findes nemlig en matematisk model for, hvordan man holder balancen på en ethjulet cykel. At balancere på en ethjulet cykel handler om koordinering mellem hjerne, ryg- og benmuskler, over- og underkroppens tyngdepunkter, hjulets fremdrift, hældning og inerti fra hjulets kontaktflade med underlaget.
Ja, så nemt kan det siges.
God fornøjelse med at lære din nye ethjulede cykel at kende.

Postet af fladpisser via AdSet.