0

Forslag til alternative spil på et pool bord

Det er vildt fedt at have et pool bord derhjemme, men nogle gange kan man måske godt ønske lidt variation fra sit sædvanelige spil. Selvom det er utroligt sjovt at spille 8 Ball, kan man nogengange godt få lyst til at prøve noget andet. Heldigvis er der en række alternative spil, som er sjove, udfordrende og kreative:

One-Pocket Pool

Er det efterhånden blevet for let for dig at spille et standard spil pool, når der er så mange huller at vælge imellem? One-Pocket Pool er djævelsk svært. Her er hver spiller tvunget til sænke i ét bestemt hul. Dette giver en del begrænsninger i spillet, og gør det dermed en hel del sværere end almindelig pool.

Hver gang man sænker i sit hul, får man et point, og vinderen er den, der først når 8 point.

Det fede ved One-Pocket Pool er, at det også kan spilles med et ”handicap system,” så spillere med forskellig evne kan konkurrere på lige fod. Dette kan man fx gøre ved, at den svageste spiller starter med en vist antal point, inden spillet overhovedet går i gang.

 

Straight Pool

Straight Pool gør brug af et pointsystem, hvor vinderen er den første spiller, der når 100 point.

Alle fejl i spillet giver en straf på min. 1 point. Såfremt en spiller har lavet tre fejl gange i træk, vil spilleren få en straf på 15 point. Spilleren får 1 point hver gang kugle er sænket i et bestemt hul.

Straight Pool blev i mange år kun spillet i USA, men har siden hen modtaget bred anerkendelse på verdensplan.

 

Bumper Pool

Det er virkelig underholdende at overvære et spil Bumper Pool, da det i den grad kan skabe stor spænding lige til det sidste. En del af denne spænding består i, at man anbringer en række objekter på bordet, der er designet til at gøre det sværere for de enkelte spillere at sænke en kugle. Disse objekter (kendt som Bumpers) er oftest placeret på en sådan måde, at de skaber lommer midt på bordet.

Man benytter i alt fem røde og fem hvide kugler, og det gælder om, for hver spiller, at sænke deres fem kugler i den modsatte ende af bordet. Modsat de fleste andre typer billardspil, er der ingen stødbold involveret. Det betyder, at spillerne skal sænke en kugle direkte i hullet. De to spillere skal også tage deres første stød samtidigt. Hvis begge spillere har succes med deres første stød, fortsætter spillet på denne måde.

 

Bordtennis

Vores sidste forslag til, hvad man kan spille på et pool bord, afviger en del fra de andre forslag. Har du nogensinde overvejet at bruge dit pool bord til et spil bordtennis? Det eneste det kræver er en top/et låg, som du placerer oven på pool bordet. Herefter er det eneste du har brug for nogle bordtennisbat og et par bolde.Postet by ag via AdSet linkbuilding network