0

GUIDE: Sådan køber du vinterstøvler til børnene

Undgå disse fælder, når du køber vinterstøvler til børn

Når du skal købe vinterstøvler til børnene, er der nogle ting, du bør være opmærksom på. Det kan godt være en udfordring, at finde et par vinterstøvler, som er behagelige og varme for barnet at have på, men som også skal være egnet til at lege i på legepladsen. De skal nemlig ikke være for store eller tunge.

Du bør allerede begynde at kigge efter vinterstøvler til børnene hen på efteråret. Det er nemlig på dette tidspunktet, at udvalget er størst, og det vil være nemmere at finde nogle vinterstøvler, der både passer barnet og som samtidig passer til jeres budget.

 

  • Når I skal ud og købe vinterstøvler til børnene, er det en god idé, at gå ind i en skobutik, hvor der er et bredt udvalg af forskellige typer vinterstøvler. Tag altid børnene med – selvom det måske kunne være fristende at lade dem blive hjemme – for så kan børnene prøve lidt forskelligt. Mange skoforretninger har personale, der med stor ekspertise, vil kunne hjælpe med at finde et par gode vinterstøvler til den rette pris. Lad børnene prøve støvlerne og lad dem gå lidt rundt i butikken. Hold øje med om det ligner, at de går godt og at der er en god stabilitet i vinterstøvlerne.
  • Vinterstøvler til børn bør kunne strammes til flere steder med snøre eller velcro, da det sikrer en ordentlig stabilitet i skoen. Mange vinterstøvler til børn laves med en enkelt lynlås, som er hurtig for barnet at hoppe i, men det gør det svært at stramme støvlerne ordentlig til. Vær også opmærksom på, at vælge et par vinterstøvler med en fast hælkappe, der stabiliserer foden, så barnet ikke vrikker om i anklen.
  • Børn vokser bekendt en del, og det kan være fristende at købe et par vinterstøvler, som barnet kan vokse i. Lad dog være med at køb et par alt for store, så barnet er nødt til at slæbe sine vinterstøvler med sig. De fleste skomærker anbefaler, at vinterstøvler til børn købes, så de er max 1.5 cm for store, men i nogle tilfælde er dette alt for meget.
  • De fleste børn opholder sig meget ude på legepladsen i børnehaven, og det er derfor vigtigt at deres vinterstøvler er varme og vandtætte. De fleste vinterstøvler til børn er i forvejen både foret og vandtætte, men det er forskelligt hvilket materiale de er lavet i, og hvor åndbare vinterstøvlerne er. Det er klart mest behageligt for barnet at have et par varme vinterstøvler på, men hvor fødderne stadig kan ånde. Et par svedige fødder bliver nemmere kolde – selvom vinterstøvlerne er godt foret. I en skobutik vil personalet kunne hjælpe jer med at finde et par vinterstøvler, der er både varm e og behagelige at have på ude på legepladsen.

Postet af ag via AdSet.