0

Guide: Sådan skal jeans terminologien forståes

Gennem årene har denim udviklet sin egen lille verden af terminologi og tal, som du ikke vil se andre steder i herretøj. Der er Bootcut, low-rise, slim cut, high-rise, loose fit og meget mere. Det kan være ret forvirrende, men vi er her for at hjælpe dig.

Denne guide vil give dig en definition af alle de udtryk, der anvendes til at beskrive mænds jeans.

 

Jeans Størrelser

Tallene er den nemme del. Der er ofte to tal at gå ud fra. Der er taljevidden og længden på bukserne. De fleste mænd kan måle deres talje, eller også kan du prøv en masse par jeans, ind til du finder den rette størrelse. Hvis du gerne vil have en idé om, hvilke størrelser du bruger, skal du måle dig omkring livet – lige dér hvor dine bukser normalt lukkes. Længden måler du fra skridtet og ned til gulvet. Du skal ikke have sko på, når du skal måle længden. Målene er i tommer, så når en størrelse fx hedder 32 x 34, så er taljen 32 og længden 34 tommer.

 

Jeans typer

Slim fit jeans er fremstillet i det tyndeste stof. De er designet til at smyge sig til dine ben.

Regular fit jeans passer til de fleste. Tænk på et par helt traditionelle jeans, hvor der er lidt ekstra plads i skridtett. Regular Fit har lidt ofte en lidt højere talje og har mere vidde omkring omkring lårene.

Straight eller Relaxed fit minder umiddelbart meget om hinanden, og de har nogenlunde lige meget vidde fra lår til ankel. Det er de mest klassiske jeans typer.

 

Ud over de gængse typer jeans, skal man også overveje, hvor høj taljen skal være. Der er high-rise, mid-rise og low-rise. High-rise er jeans med høj talje. De er designet, så de skal sidde højt ii taljen, hvilket ofte betyder, at du skal have en mindre størrelse, end du er vandt til. De fleste er nemlig smallere i taljen end omkring navlen. Hig-rise modeller er meget komfortable at have på, og de kan skjule en lille topmave. High-rise designes dog ofte kun til kvinder. Mid-rise bruges både til herre- og damemodeller, og som navnet antyder er det en mellemting mellem high-rise og low-rise. Low-rise er til gengæld meget lave, og bruges både til herrejeans og damemodeller.

Det kan måske være lidt svært at gennemskue, hvilken type jeans, der passer bedst til dig. Følg din mavefornemmelse. Hvis du har kraftige ben, vil et par slim fit jeans måske ikke være det optimale. Det er vigtigt, at dine jeans er komfortable, og at man kan bevæge sig frit. I stedet kan du vælge et par jeans i regular eller relaxed fit. De er ofte meget komfortable. Hvis du er i tvivl, kan du altid spørger sælgerne i butikken. De vil kunne hjælpe dig med at finde et par jeans, der passer til din figur.Postet by ag via AdSet linkbuilding network