0

Her er det værste, du kan gøre, hvis du har gæld

Personer, som oplever store problemer med gæld deler ofte den samme adfærd og de samme økonomiske vaner. Ved at forstå disse vaner, kan du ændre disse adfærdsmønstre og det hjælpe dig ud af din gæld. Her det værste du kan gøre, hvis du har stor gæld:

 

Ignorer din gæld

Din gælder forsvinder ikke på mirakuløs vis, hvis du bare ignorerer den. Noget af det værste du kan gøre er at:

  • Undgå telefonopkald fra kreditorer
  • Smide rudekuverter i en skuffe uden at åbne dem først
  • At blive defensiv og vred når gælden diskuteres
  • Ikke at kende til gældens størrelse

 

Hvis du ignorerer din gæld, kan den bare vokse sig større og større. I værste tilfælde vil gælden ryge til inkasso, og du kan risikere at skulle i skifteretten.

Det forventes ikke, at du kan lide din gæld, men det er nemmere at søge hjælp, hvis du erkender gælden. Når du ved, hvor meget du skylder, bør du kontakte kreditorer og aftale afvikling af gælden. Hvis du skylder penge til flere forskellige kreditorer, bør du betale dine faste udgifter først og derefter fokusere på den den gæld, som er mindst. Dette kan føles mere overskueligt, og kan give dig den motivation, du har brug for at komme videre til næste kreditor. Hvis ikke du selv kan overskue, hvordan du får din gæld afviklet, kan du kontakte et firma, der er specialiseret i at hjælpe personer, med at få deres gæld afviklet.

 

Forventer et mirakel

Mange der har en stor gæld, håber ofte på et mirakel, der vil fjerne alle deres økonomiske problemer. Chancen for at du pludselig vinder i lotto, eller at du arver en masse penge fra en ukendt slægtning, er utrolig lille. Det der gør denne måde så farlig er, at den fjerner dig fra en position af kontrol. I stedet for at vente på et mirakel, bør du begynde at åbne dine rudekuverter og tage dig tid til at lave et budget. Opsæt betalingsservice og betal alle nye regninger til tiden.

 

Betaler kun et minimum

Hvis du kun betaler et minimum hver måned, betyder det ikke nødvendigvis, du bliver gældsfri. Ved ethvert lån er der renter, som du skal betale ud over hovedstolen på gælden. Hvis det beløb, du afdrager med, er minimalt, vil det kun lige dække udgiften til renterne, og din gæld vil ikke blive mindre.

 

Manglende planlægning af afvikling

Hvis du bare betaler lidt af på din gæld engang imellem, vil gælden sjældent blive mindre – faktisk vil den kun vokse sig større. Særligt hvis du har flere kreditorer, kan dette være opskriften på at ende i bundløs gæld. Få hjælp til at lave et budget, og en plan for afvikling af gælden. Det kan være at du må ringe rundt til dine kreditorer og forsøge at få en aftale igennem hos dem. Start med de små gældsposter først, da det ofte er her at renterne er højest. Når du har lagt en plan bliver det hele mere overskueligt, og det kan gøre det nemmere for dig at blive gældsfri.Postet by ag via AdSet linkbuilding network