0

Hvad er Bushcraft for noget og hvilket udstyr kræves der?

Uge efter uge sidder danskerne klistret til tv-skærmene for at se mere eller mindre almindelige danskere overleve i den norske vildmark. Der er noget ved det utæmmede og vilde, der tiltaler os og det er da også derfor, at flere og flere danskere er begyndt at dyrke begrebet Bushcraft. Men hvad er Bushcraft for noget?

Bushcraft – kunsten at overleve

Et gammelt ordsprog siger: “Jo flere færdigheder har des mindre udstyr har du brug for”. Det er en fantastisk tankegang at have, og det giver en klar ide om, hvordan man kan blive bedre til at klare sig med ganske få ting. Herunder vil vi se nærmere på et sæt færdigheder og værktøjer, der alle hører under det begreb der er kendt som “Bushcraft”. Uanset om du er en gammel hund indenfor overlevelse i naturen, eller om du bare gerne vil vide, “Hvad er Bushcraft?”, så vil denne artikel fortælle dig lidt om hvilke færdigheder du skal lære og hvilke værktøjer du skal bruge. På den måde vokser din viden om Bushcraft og din viden om overlevelse i naturen.
Bushcraft er kunsten at bruge ressourcerne fra vores naturlige miljø til at overleve og trives i den fri natur. Det kombinerer viden om, hvordan du bedst kan udnytte planter og dyr med nogle grundlæggende Bushcraft værktøjer for at gøre udendørs livet lettere og mere effektiv.
Bushcraft er ikke bare én enkel ting man skal lære. Det er en gruppe af relaterede færdigheder, der hjælper dig med at overleve og tilpasse dig for at overvinde forhindringer. Selvom traditionelle Bushcraft er fokuseret på overlevelse i vildmarken, så kan dens tankegang om at bruge verden omkring dig let anvendes i andre dele af dit liv. Det vil også ruste dig bedre til eventuelle katastrofer og så er det bare en rigtig spændende hobby.

Hvad skal jeg vælge: uld eller syntetisk?

Masser af færdigheder

Bushcraft kan være mange forskellige ting. Det inkluderer bl.a. jagt, fiskeri, plantekendskab, evnen til at slå lejr, lave ild og meget mere. Der findes hundrede af gode bøger om emnet, så man kan læse herfra og til dommedag uden at få det hele med. Så det er en god ide, at vurdere hvad dine egne behov er og så sætte dig ind i dem.
Hvis du vil prøve Bushcraft herhjemme, så er jagt næppe så relevant, men derimod kan naturfiskeri være en god evne. Det samme gælder at kunne lave ild i fugtigt klima, da Danmark som bekendt har en masse nedbør. Men ingen evner er spildte, for man ved jo aldrig hvad livet kan bringe med sig.
Men evner er ikke nok, for man får også behov for noget basalt udstyr. Det kan du finde hos Eventyrsport.dk, hvor de sælger alt fra tøj og sko, til telte, soveposer og knive. Så kig forbi.

Hvad er det mest basale Bushcraft udstyr?

Der er sikker mange delte meninger om, hvad man absolut skal have med, når man vil dyrke Bushcraft, men vi vil give vores eget bud på hvad man bør have i rygsækken.
En vandtæt pose eller taske er et must, så man kan holde sit grej tørt. Derudover er et lille letvægtstelt en rigtig god ting, så man kan finde ly for elementerne. Vandtæt sovepose vil også gøre dig glad i de kølige nætter. Et ildstål og noget til at optænding vil sikre, at du altid kan få et bål i gang. Men det vigtigste redskab til Bushcrafting er en god kniv. Uden en god kniv kommer man ikke særligt langt.
Har du disse ting, så kan du få mange sjove timer ude i naturen, men hvis man vil dyrke det mere seriøst, så skal man naturligvis bruge endnu mere grej. Kig forbi Eventyrsport og se udvalget. Så kan du sammensætte dit eget Bushcraft sæt. God tur.Postet by soren-holm via AdSet linkbuilding network