0

Hvad får jeg i pension? Brug en pensionsberegner og få svaret

Hvad får jeg i pension? Det tænker du måske ikke så tit på, men du skulle måske gøre det éen ekstra gang, hvis du vil sikre dig en tilværelse som pensionist, hvor der er ekstra plads til det som gør livet lidt sjovere.

Hvis du ikke er opmærksom kan det koste dig mange penge. Som i både flere 100.000 kr. og måske halve millioner.

Du skal specielt tænke på, hvordan du spare op til pension. Hvorfor det? Fordi hvis du er som de fleste andre, så overlader du din pensionsopsparing til andre.
Din pension fra din arbejdsgiver er aftalt overenskomstmæssigt og er typisk placeret i et pensionsselskab, som varetager opsparing for dig.

Så har du måske nogle pensioner i din bank. De kan være opstået ved at banken har anbefalet dig at samle dine pensioner hos dem, når du har skiftet job eller anbefalet dig spare ekstra op til pension for at spare noget skat fx. topskat ved at indbetale på en ratepension.

Det er FINT at spare mere op til pension, men du skal gøre det rigtigt!

Hvis du gør som de fleste, så overlader du også din bank til at varetage din opsparing. Arhh vil du måske sige. Jeg har da været inde i banken og vælge hvilke aktier og obligationer, jeg vil investere i.
Nej det du har været inde og vælge din risikoprofil og så har banken kommet med et anbefalet forslag. Så har du enten valgt at overlade det helt til banken pleje din opsparing eller du købt de investeringsforeninger de har anbefalet.

Så skal jeg fortælle dig en hemmelighed. Ingen bank tør gør det ringere end andre banker. Hvad betyder det? Det betyder de investere i akkurat de samme aktier og obligationer, som alle de andre banker. De siger de sidder og vælger de bedste aktier. Det er ikke rigtigt, men det lyder smart.
Derfor er der kun én ting, du skal have fokus på. Det er den PRIS dem som varetager din pensionsopsparing tager for at varetage din pension, du skal have fokus på.
For det er her de sjove og nemme ekstra penge ligger til din pension.

Lad mig vise dig det med nogle eksempler ved hjælp af en pensionsberegner.

Første eksempel fra pensionsberegner:

Person på 30 år, har sparet 100.000 op i pension stående i banken. Vedkommende betaler 2.000 kr. ind på pensionen hver måned, altså 24.000 kr. om året og har en pga. sin unge alder 75 % af sine penge i aktier og 25 % i obligationer. Vedkommende regner med at gå på pension som 71 år gammel.  Hvad får vedkommende i pension?

Pensionsberegneren siger:
Hvis vedkommende fortsætter med pension i banken: 2.612.786 kr.
Det lyder jo okay. Som pensionist i måske 20 år giver det før skat ca. 130.000 kr. om året.

Hvad nu hvis vedkommende i alle de år havde valgt at tænke sig om éen ekstra gang og fundet en som vil varetager opsparingen til 1/3 af prisen? Så får vedkommende: 3.611.719 kr. Ja, du ser rigtigt 1 mio. kr. ekstra eller 38 % mere til det sjove. Det er 50.000 mere om året eller 4.000 kr. mere om måneden. Det er da også værd at tage med.

Hvis du nu er 50 år. Har en lidt højere løn og betaler derfor 3.000 kr. om måneden. Du har allerede sparet 1.500.000 kr. op i pension og du investere 50 % i aktier og 50 i obligationer. Du går på pension 70 år gammel.

Hvad siger vores pensionsberegner?

Fortsætte i banken: 3.826.950
Få uvildig rådgivning og reduktion af omkostninger: 4.430.110
Forskel: 603.160 eller 15 % mere i pension.

Synes du ovenstående eksempler ikke helt passer til dig, så prøv selv denne pensionsberegner og test, hvad det betyder for dig.

Jo før du tænker dig om éen ekstra gang, jo flere penge til din pension. Det vil jo være tosset, at give banken dine penge!Postet by morten-refsgaard via AdSet linkbuilding network