0

Hvem arver når arveloven følges?

Når nogle går bort, vil de efterlade sig en formue, som på en eller anden måde skal fordeles blandt nærtstående familiemedlemmer. Til dette er arveloven lavet, og denne er den juridiske baggrund for, hvorledes en formue deles blandt de nærtstående familiemedlemmer, såfremt et testamente ikke er skrevet. Der er dog en del forskellige ting, der kan være en fordel at holde sig for øje i henhold til arveloven, der er opdelt i forskellige arveklasser, som er fordelagtige at være sat ind i.

Familiens situation er udslagsgivende

De tre arveklasser er opdelt i enlig, ægtefæller og ugifte samlevende, og det kan være en fordel at sætte sig ind i den arveklasse, der på en eller anden måde har indflydelse på den givne situation. Har man eksempelvis hverken børn eller samlever, vil forældrene arve en halvdel hver, såfremt de begge er i live. Forholder det sig således, at den ene eller begge forældre ikke er i live, vil arven gå til forældrenes børn, hvor de arver lige indbyrdes. Er intet af dette muligt, går arven så til bedsteforældrene, der på hver side af familien arver halvdelen hver. Alt i alt vil det sige, at man først og fremmest videregiver arv til sine forældre, så sine søskende, så sine søskendes børn og til sidst bedsteforældrene.

Det sidste led i arveloven er, at hvis den nærmeste arving er fætre eller kusiner, vil statskassen arve formuen. Det er dog yderst sjældent at dette sker. Sådanne regler og beskrivelser findes i alle de mulige situationer, man end måtte komme til at stå i, hvorfor det kan være en fordel at undersøge nærmere.

Muligheder for at ændre i familiens arv

Ønsker man ikke, at arven skal gå, som arveloven foreskriver, kan det (i langt de fleste tilfælde) være en fordel at få oprettet sig et testamente, hvori man kan få fordelt sin formue ud på gældende arvinger, som man lyster. Her kan det eksempelvis også være muligt at forhindre, at arven går til statskassen ved at lade fætre og/eller kusiner arve formuen. Hvis man lever i et uregistreret forhold, hvor der eksempelvis også er børn impliceret, vil arveloven ikke tilgodese disse personer, hvorfor det kan være en fordel at få lavet sig et testamente, såfremt man ønsker dem en arv.

Dette og meget andet kan man få hjælp af advokater til, og dette kan du læse mere om ved at klikke her.

Har du brug for en advokat til andet end arveret?

Hvis det er tilfældet at du har behov for en advokat til andet end arveret, så er det selvfølgelig også en mulighed. Kompetencerne favner bredt, således der kan blive taget hånd om stort set alle typer af sager. Advodan i Lyngby, er din lokale advokat i det nordsjællandske. Se meget mere om virksomheden på hjemmesiden og kontakt dem allerede i dag.Postet by Mibe via AdSet linkbuilding network