0

Hvilken fagforening passer til dig?

Der er rigtigt mange forskellige fagforeninger. Hvis du er på udkig efter en fagforening, så skal du lede efter en fagforening, der har samme erhverv eller fag som dig. Det er som regel ret ligetil at finde den fagforening, der passer til dig, da de fleste er meget målrettet det specifikke fag eller erhverv. Der er som regel kun en fagforening til hvert fag eller erhverv. Det koster som regel ikke særligt mange penge at være medlem af en fagforening. Du kan oftest vælge at blive medlem af en fagforening og a-kasse samme sted. Derved har du også en arbejdsløshedsforsikring.

Hvad er en fagforening

En fagforening er en forening, som forhandler overenskomster med arbejdsgiverforeningerne eller den enkelte virksomhed. Her forhandler de løn og hvilke arbejdsforhold, der skal gælde. Fagforeningerne er indgroet i det danske system. De er et fundament for det danske arbejdsmarked. Fagforeninger har som regel meget at kunne tilbyde deres enkle medlem, selvom det altid er op til den enkelte fagforening, hvor godt et arbejde de gør. Det er nemlig ikke alle fagforeninger, der er gode til at forhandle løn. Derved kan det være en fordel selv at gøre dette.

Hvad er en a-kasse?

En a-kasse er en arbejdsløshedskasse, der fungerer som en arbejdsløshedsforsikring. Derved er du forsikret en indkomst, hvis du bliver arbejdsløs. Du kan få dagpenge i helt op til 2 år. Det er temmelig lang tid og det svarer til rigtigt mange penge. Derfor kan det kun anbefales, hvis du også bliver medlem af en arbejdsløshedskasse.

Gule fagforeninger

Gule fagforeninger er lidt anderledes end de traditionelle fagforeninger, da de ikke mener, at der er en grundlæggende interessekonflikt mellem lønmodtageren og arbejdsgiveren. Det viser de blandt andet ved stort set ikke at have overenskomster. Kristelig a-kasse er et eksempel på en gul fagforening.

Fagforening for studerende

Det kan være en god ide at melde sig ind i en fagforening, når du er studerende. Du kan oftest få et billigt medlemskab. Fagforeningen kan tilbyde specielle kurser til studerende. Derudover kan du oftest få billige forsikringer igennem fagforeningen. Der kan derfor være mange gode grunde til at melde sig ind i en fagforening som studerende. Du bør som minimum undersøge dine muligheder og hvilke muligheder det kan give dig, at du melder dig ind i en fagforening.

Hvad er forskellen på en a-kasse og fagforening?

Forskellen på en a-kasse og en fagforening er, at en a-kasse er en arbejdsløshedskasse, hvorimod fagforeningen hjælper med fagligt bistand, hjælp med udfordringer i forhold til arbejdet, hvis arbejdsgiveren begår konkurs, der er et dårligt arbejdsmiljø, hvis du bliver opsagt uden gyldig grund, hvis du får en skade på dit arbejde eller lignende. Det er kun medlemmerne af den enkelte fagforening, som kan gøre brug af fagforeningens tilbud. Derudover tilbyder fagforeningen som regel en ulykkeforsikring. Du kan oftest få din fagforening og a-kasse samme sted.

Postet af jakie via AdSet.Tags: