0

Kan din kost påvirke din produktivitet på arbejdspladsen

Tænk tilbage til din mest produktive arbejdsdag i den forgangne uge. Herefter skal du du tænke over, om du havde spist anderledes den dag. Når vi tænker på de faktorer, der bidrager til øget produktivitet på arbejdspladsen, er det sjældent, at vi tager mad ind i overvejelserne – til trods for at mad er brændstof. Det er dog ikke ligegyldigt, hvilken type mad du spiser. De fleste kender vel til, hvordan en sund kost med frisk frugt og grønt, fuldkorn og proteiner påvirker os anderledes end en burgermenu fra grillen.

Fødevarer har en direkte indflydelse på vores kognitive præstationer, hvilket også er grunden til, at en dårlig beslutning til frokosten kan påvirke vores produktivitet en hel eftermiddag.

 

Her er en kort gennemgang af, hvorfor dette sker

Næsten alt, hvad vi spiser, omdannes til glukose i vores krop. Det giver vores hjerner den energi, vi har brug for at kunne holde fokus. Når vi er ved at løbe tør for glukose, kan det være sværere at arbejde optimalt.

Det er dog ikke alle fødevarer, der fordøjes i samme tempo. Nogle fødevarer, som pasta, brød, slik og sodavand, frigiver glukose hurtigt, hvilket kan føre til en eksplosion af energi efterfulgt af en mindre træthedskrise. Andre fødevarer som har højt fedtindhold (fx burger og pommes frites) giver en mere længerevarende energi, men kræver at vores fordøjelsessystem arbejder hårdere, hvilket kan reducerer iltindholdet i hjernen og gøre os lidt småtrætte.

 

Sunde snacks

Sørg for at der altid er sunde snack tilgængelige på arbejdspladsen. Det kan være en skål med mandler og tørret frugt eller friske frugt og grønsager. Det findes flere firmaer, der tilbyder forskellige sunde snacks-abonnementer, så der altid vil være frisk frugt og mandler på arbejdspladsen. Snak med din arbejdsgiver om at få sunde snacks eller frugt på arbejdspladsen, så I ansatte bedre kan hold energiniveauet stabilt i løbet af dagen.

 

Forskning viser, at et jævnt indtag af frugt og grønt i løbet af dagen, ikke bare er godt for kroppen, men det er også gavnligt for sindet. I en undersøgelse indrapporterede deltagerne deres daglige kost, humør, og adfærd i en periode på 13 dage. Bagefter undersøgte forskerne hvilken måde deltagernes valg af kost påvirkede deres humør. Her var deres konklusion: Deltagerne der spiste meget frugt og grønt (op til 7 portioner dagligt), følte sig lykkeligere, mere engageret og mere kreative. Forskernes teorier på hvorfor det forholdte sig sådan, omhandlede bla. at frugt og grønt indeholder vigtige næringsstoffer, der fremmer produktionen af ​​dopamin, som er en neurotransmitter, der spiller en central rolle i oplevelsen af ​​glæde, motivation og engagement.

Dette understreger en vigtig pointe: Hvis du er seriøs om at yde dit bedste på arbejdspladsen, er det vigtigt at tænke over hvilken kost du indtager. Det kan også være en økonomisk gevinst for arbejdspladsen at tilbyde sund mad, da de ansatte vil være mere produktive.

 



Postet by ag via AdSet linkbuilding network