0

Kviklån som studerende, er det en god ide?

Der kan være mange forskellige grunde til at optage lån som studerende, og der er efterhånden en del forskellige lånemuligheder. Det at begynde på en uddannelse betyder i mange tilfælde, at man vil flytte hjemmefra for at komme tættere på sit uddannelsessted. Selvom det er et nyt og spændende kapitel i livet at flytte hjemmefra, kan der også være mange bekymringer forbundet med dette, for hvordan får man for eksempel råd til både bøger, møbler og mad, når man samtidig skal til at betale månedlig husleje og forsikringer? Her kan kviklånet være en mulighed, som i løbet af de seneste år er blevet en af de meste benyttede låneformer på det danske marked. Denne lånetype har den fordel, at lånet ikke er øremærket en bestemt udgiftspost, hvorfor låntageren kan benytte kviklånet til netop det, som han/hun har lyst til. Vi vil i denne artikel give et overblik over de lånemuligheder, du har som studerende, fremhæve fordele og ulemper ved de respektive muligheder samt pointere, hvad du som låntager skal være særligt opmærksom på.
Økonomien som studerende
Det er selvfølgelig ikke kun i forbindelse med flytningen, at man kan blive nødt til at optage et lån. Som studerende på SU har man typisk ikke den største månedlige indkomst. Dertil er boligpriserne og huslejen i de større uddannelsesbyer generelt høje, så der er selvsagt ikke mange penge tilbage til at nyde livet ved siden af studiet. Til trods for indtægter fra et studiejob som supplement til SU’en kan det for mange være svært at få sparet op til en ny computer eller til en rejse i sommerferien. Som studerende har man måske også et ønske om at kunne deltage i sociale arrangementer uden konstant at skulle bekymre sig om, hvorvidt ens konto går i overtræk. Derudover er der de uforudsete udgifter til for eksempel et tandlægebesøg, som er svære at undgå. Kort sagt kan det blive en realitet for mange at blive nødt til at optage en form for privatlån, når man er studerende.
SU lån
Når pengene er små er mulighederne for at optage et lån ligeledes begrænsede. Specielt muligheden for et banklån. Grunden hertil er, at banken kigger på dit økonomiske grundlag for at betale lånet tilbage. Har du netop kun din SU og en beskeden indkomst fra et studiejob er dit økonomiske grundlag selvsagt ikke synderligt stærkt – særligt hvis du skal låne større beløb. Når dette er sagt, er der dog stadig flere muligheder for at få lov til at optage et lån som studerende. En mulighed som mange studerende benytter er et SU lån, hvor du låner penge af staten. Denne låneform er fordelagtig på flere måder. SU lånet fungerer på den måde, at når du har fået godkendt dit lån får du hver måned får udbetalt et ekstra beløb ved siden af din SU. Fordelen ved SU lånet er, at renten er relativ lav, imens du studerer, og efter endt uddannelse forrentes dit lån ud fra diskontoen, der hvert år fastsættes af Nationalbanken. Derudover er det ligeledes en fordel, at du ikke behøver at betale fradrag imens du studerer. SU lånet er altså et meget benyttet og billigt lån, men svagheden ved denne lånetype er, at den manglende fleksibilitet. Lånet tildeles for et år ad gangen gangen, hvor du lægger en såkaldt låneplan. Dette gør, at du ikke har mulighed for pludseligt at forhøje dit SU lån, hvis du en måned for eksempel står med flere uforudsete udgifter.
Kviklån på SU
Der er dog håb forude, hvis du pludselig står og mangler penge, eller ikke ønsker at optage et SU lån. Her er kviklånet en populær løsning, som vi også nævnte indledningsvist. Som navnet på lånetypen indikerer, er kviklånet en af de hurtigste måder at låne penge på. Efter du har ansøgt har vil der nemlig typisk ikke gå mere end en time, før låneudbyderen vil vende tilbage med et lånetilbud. Vælger du dernæst at acceptere tilbuddet skal du normalt kun vente 1-2 hverdage, før pengene vil være til disposition på din konto. Denne tidshorisont kan dog variere fra udbyder til udbyder og alt efter hvilket beløb du ansøger, samt hvornår på dagen du ansøger. Ansøger du om aftenen, og altså uden for bankens åbningstid vil du tidligst have pengene til rådighed på den kommende bankdag. Nogle gange vil du opleve, at pengene er tilgængelige samme dag, som du har accepteret tilbuddet, hvorimod der andre gange kan gå flere dage, før lånet overføres til din konto.
Klar det hele online
Udover at kviklånet er en af de hurtigste måder at låne penge på, er det også noget, som kan klares online. Du er derfor ikke nødsaget til at arrangere et møde med låneudbyderen, men kan klare det, når du kan og vil. Du slipper dermed for at skulle sidde skoleret over for en bankrådgiver, som vil undersøge din økonomiske situation og vide, hvad pengene skal bruges på. Hvad pengene skal bruges på skal du som sagt ikke angive ved kviklånet, hvorfor du kan bruge penge på det, som du netop står og har brug for.
Find dit kviklån nemt – benyt søgefunktionen
Vi har designet JUSTMONEY, så det er blevet lettest muligt for dig at finde det helt rigtige lån. På forsiden finder du øverst vores søgefunktion, hvor du blot skal angive beløbet, du ønsker at låne samt din alder på ’slideren’. Dernæst vil søgemaskinen finde de lån, de passer til din forespørgsel, og disse søgeresultater vil blive vist en smule nede på forsiden under ’søgeresultater’. Som standard er søgemaskinen indstillet til at rangordne søgeresultaterne efter, hvor populære lånene er hvilket kan være med til at give et billede af, hvad andre låntagere har valgt. Du har derudover også mulighed for at få søgeresultaterne rangordnet efter hvilket lån, der har den laveste rente. Du skal dog være opmærksom på, at en lav rente ikke i alle tilfælde er ensbetydende med, at det er det billigste lån, da der oveni renten skal medregnes diverse gebyrer. Derfor er en generel anbefaling, at du i stedet kigger på ÅOP (årlige omkostninger i procent). Folketinget har vedtaget ved lov, at alle låneudbydere skal oplyse om et givet låns ÅOP, som helt basalt giver dig et hurtigt overblik over de samlede årlige omkostninger ved lånet, hvor alle faktorer er medregnet. På denne måde slipper du altså for at regne alle de små gebyrer og renters rente sammen.
Optag kviklån som studerende
Selvom du har styr på økonomien vil der for de fleste være perioder, hvor man har brug for flere penge, end man lige står og har. Det kan være i forbindelse med et tandlægebesøg, der bød på ubehageligt overraskelser, eller at man mener, det er tid til selvforkølelse i form af et weekendophold eller lignende. I disse situationer kan det være optimalt at optage et kviklån, der både kan ske hurtigt og nemt, og med minimale krav til dig. Det eneste, du skal gøre et at logge på en computer, gå ind på JUSTMONEY og ansøge om et lån. Et tip til førstegangslåneren kan være at benytte sig af et tilbud, hvor du får dit første lån rentefrit. Dette kan i nogle tilfælde være en god ide, da du ikke skal betale renter af lånet, men du skal selvfølgelig stadig være opmærksom på ÅOP, da der er mulighed for, at fraværet af en rente opvejes af tilsvarende større gebyrer. Før du gør noget overilet skal du dog være sikker på, at du kan overholde din låneaftale og betale dine afdrag til tiden. Gør du ikke det bliver det pludselig en dyr fornøjelse, da låneudbyderen i kan vælge at pålægge dit lån yderligere og omkostninger, og i værste fald bliver du registreret som en dårlig betaler hos RKI eller Debitorregistret. Det er derfor en god ide, hvis du lægger et budget, så du hurtigt og nemt kan danne dig et overblik over, hvor mange penge, du har råd til at afdrage hver måned. Dermed kan du sikre dig, at du ikke får nogen dårlig oplevelse med at låne penge. Skulle du imod forventning havne i en situation, hvor du kan se, at du ikke kan betale dine afdrag til tiden skal du hurtigst muligt kontakte din låneudbyder hurtigst muligt og fortælle dem om din situation. Det er ikke usædvanligt, at kunders sommetider har svært ved at overholde deres låneaftale, og i samarbejde vil I højst sandsynligt kunne finde en løsning på problemet. Du skal altid huske på, at kunderådgiverne hos låneudbyderne også er mennesker, og også vil kende til, at ens privatøkonomi til tider kan blive særligt udfordret. 
Fandt du det, du ledte efter?
Fik du svar på det, du søgte? Hvis ikke, eller hvis du blot har brug for mere viden, inden du ansøger om et lån, så kig endelig videre i vores artikler eller blog her på siden. Fra menubaren på forsiden har du mulighed for at navigere rund på hjemmesiden, blive klogere på forskellige lånetyper og finde anden relevant information.Postet by TinaSorensen via AdSet linkbuilding network