0

Neutralisering af kat – gør en forskel!

Herreløse katte i Danmark

Antallet af herreløse katte i Danmark stiger hvert år. Vi har nu over 500.000 herreløse katte herhjemme. Mange af disse katte får en meget dårlig tilværelse, da der ikke er nogen, der tager sig af dem. Det vil sige, at de ikke får den dyrlægehjælp, de har brug for og derudover selv skal finde deres føde. Det kan især være vanskeligt om vinteren. Derudover er kattene udsat for et stort smittepres med forskellige sygdomme.

Neutralisering af kat – Skal min kat neutraliseres?

Du bør som katteejer tage ansvar for din kat og få den neutraliseret. Dette gælder uanset, om du har en hankat eller hunkat. Begrebet neutralisering dækker både over sterilisation og kastration. Hunkatte steriliseres og hankatte kastreres. En kat bliver normalt kønsmoden, når den er mellem 5-10 måneder gammel. En hunkat kan derfor få killinger i en meget ung alder. Hun får typisk 3-4 kuld om året med ca. 4-5 killinger i hvert kuld. Dette bliver til rigtig mange killinger igennem hele hunkattens liv. Hankatte får endnu flere killinger. De kan gøre hele nabolagets hunkatte drægtige. Den eneste forskel er bare, at det ikke er hankatten der føder og passer killingerne.

Neutralisering af kat – du gør din kat en stor tjeneste

Udover at katten ikke længere kan få killinger, er der også andre fordele ved Neutralisering . Din kat bliver mere rolig og stopper ofte med at strejfe. Det er med til at mindske chancen for, at din kat bliver dræbt i trafikken. Derudover minimerer du chancerne for, at din kat bliver smittet med farlige sygdomme som katte-AIDS og katteleukæmi.

P-piller til hunkat frarådes – Neutralisering af kat er billigere!

Det frarådes stærkt at give katte p-piller. Det skyldes at p-pillerne er meget dårlige for kattens helbred. Der er mange bivirkninger forbundet med p-piller, som i sidste ende kan koste katten livet. Derudover kan du risikere at den kaster pillen op og alligevel bliver drægtig. Økonomisk kan p-piller ikke betale sig i længden. Det er meget billigere at få katten neutraliseret én gang for alle.

 

Postet af Really via adset.org