0

Robotter overtager jobs – Robotteknologi

Robotterne bliver mere avancerede og billigere som tiden går, og det betyder at robotterne kommer til at overtage mange jobs i fremtiden. Robotter kan arbejde hurtigt med stor præcision 24 timer i døgnet, og robotter har ikke brug for pause og ferie som en almindelig arbejder har. Der er selvfølgelig nogle omkostninger i starten – køb af robot og løn til robot programmør, men på sigt er robotter billige, da de ikke skal have nogen løn. Mange virksomheder er derfor begyndt at bruge robotter i stedet for den almindelige menneskelige arbejder. Det er især fabriksarbejderne, som er ramt af fyringer pga alle de mange nye robotter.
Der er alt i alt rigtig mange brancher, som er begyndt at bruge robotter. Her der en lille gennemgang af forskellige brancher, som er begyndt at bruge robotter. Brancher hvor robotterne kommer til at overtage jobs.

Robotter i transportbranchen

Biler og lastbiler er godt på vej til at blive selvkørende, og det kommer til at gå ud over jobs i transportbranchen. Selvkørende lastbiler er blevet testet på vejene i Danmark, og der går ikke mange år, før vi begynder at se de første selvkørende lastbiler og biler på vejene.
Der er fx allerede implementeret selvkørende lastbiler i minedrift branchen, som kan hente og aflæse jord, kul, sten osv helt af sig selv. Det er med til at øge effektiviten(bedre kørsel – 24/7), mindske omkostningerne(færre løninnger) + øget sikkerheden(færre mennesker på arbejdspladsen) i de store miner.
Der er fx også opfundet robotter til at aflæse lastbilerne på fabrikkerne, når de kommer med nye varer/materialer. Her er der et video eksempel af en robot, som aflæser en lastbil med små pakker.

Robotter i militæret

Robotter bliver også brugt i militæret, da de nemt kan sendes i kamp uden at det koster menneskeliv. Droner bliver fx brugt i høj grad til bombning og spionage i Mellemøsten. Droner kan fjernstyres og de kan også godt flyve af sig selv, og der er dermed ikke en pilot som mister livet, hvis dronen går hen og styrter ned.
Der er endnu ikke udviklet robotter, som kan erstatte soldaten i kamp på landjorden. Der er nogle firmaer, som er godt på vej til at udvikle soldat-robotter.
Atlas er fx en af de helt nye menneskelignede robotter, som kan gå på to ben – mens den holder balancen. Den kan fx gå i sne, samle pakker op og åbne døre. Robotten Atlas kan også rejse sig op igen, hvis den mister balancen helt.
Atlas er udviklet af Boston Dynamics, som udvikler avancerede robotter. De har et tæt samarbejde med det Amerikanske militær(US Army og Navy and Marine Corps).

Robotter i landbruget

Landbruget er også en af de brancher, som er begyndt at bruge robotter. Det er især de selvkørende traktorer, som landmændene begynder at bruge. De kan køre helt af sig selv, og det er smart, når der skal pløjes, sås og høstes marker. Selvkørende traktorer kan køre mange timer i døgnet, og det er en god ting i forbindelse med den årlige høst, hvor der altid er nok at se til.

Postet af Thomas via AdSet.