0

Sådan er symptomerne på grå stær

En af de vigtigste ting i vores dagligdag er vores øjne. Vi tager dem ofte for givet, da vi naturligvis altid har haft vores syn, men hvis man tænker over det, så kan man overhovedet ikke få en hverdag til at fungere, hvis man skulle lukke sine øjne hele tiden.

Desværre er der også forskellige sygdomme som kan ramme en, så man får et dårligere syn og måske ikke kan se så godt længere. Nøglen til at få disse problemer løst og undgå længerevarende skade er, at det skal behandles hurtigt. Det kræver dog, at man kender de forskellige symptomer, så man hurtigt kan komme til sin læge og få det hele kigget igennem. En af de hyppigste øjensygdomme i Danmark er grå stær, som rammer mange ældre mennesker. Det er dog både nemt at opdage, men også ret så nemt at helbrede, så man igen kan få et optimalt syn.

Det grundlæggende om grå stær

Hvis man vil sørge for, at man kan spotte sygdommen hurtigt, så er det også en god idé at have lidt baggrundsviden om grå stær generelt. Det er nemlig en meget almindelig sygdom, så det er ikke usandsynligt, at du også kan blive ramt af dette, når du kommer højere op i alderen. Grå stær er grundlæggende set en sygdom som kun rammer øjet, når man når op i alderen. Dette skyldes, at der kommer en kemisk ubalance i en af de linser der sidder i øjet, hvilket betyder, at den ikke er så gennemsigtig som den normalt er. Det giver et dårligt og sløret syn. Når man behandler sygdommen, så går man ind og fjerne linsen og erstatter den med en kunstig linse af plastik, så man igen kan bruge synet til sit fulde potentiale.

Symptomer på grå stær

For at få den rette behandling, så skal man også opdage sygdommen i god tid. Da grå stær er en meget gradvis sygdom, så kan det være svært at opdage de forskellige symptomer, men hvis man kender dem, så bliver det nemmere. Ved en meget mild version af sygdommen kan man praktisk talt ikke mærke, at der skulle være en forskel. Når den grå stær begynder at blive værre, så får man et sløret syn og man vil blive kraftigt blændet, når der er meget sol. Hvis det bliver værre endnu, så vil man opleve, at synet er meget kraftigt nedsat og man vil have store problemer med at se om natten. I nogle tilfælde kan det også være så slemt, at man har svært ved at se forskellige farver korrekt.

Problemer efter behandling

Selvom selve behandlingen er ret så nem og hurtig, så kan det godt blive nogle problemer i dagene efter selve operationen. Det skyldes, at den nye linse skal falde ordenligt på plads, så øjet ikke opfatter det som et fremmedlegeme, men derimod en del af øjet. Det kan f.eks. være nødvendigt at bruge øjendråber, så det letter processen en smule og sørger for, at linsen virker optimalt. Flere privathospitaler leverer information og rådgivning om forløbet, du kan finde et informationsmøde nær dig Postet by doc. iversen via AdSet linkbuilding network