0

Sådan får du repareret dit stenslag i bilruden

Når man står med udskiftning af en forrude, vil mange bilejere gerne have det til den laveste pris overhovedet muligt. Men det er ikke altid det rette sted at spare. En forkert monteret forrude kan i værste tilfælde springe og medføre større skade på føreren og passagerne. De forreste airbags udøver desuden en enorm kraft på forruden og vil kunne blæse forruden ud, hvis den ikke er ordentligt monteret. Man får mere for pengene ved at vælge originale bilruder fra producenten, men det er endnu vigtigere at vælge en autoriseret bilglastekniker.

Hvornår skal stenslaget repareres eller udskiftes

Forruden er den vigtigste sikkerhedsforanstaltning i bilen. Forruden består af to lag glas, som omgiver ​​et indre lag af stærk vinyl. Når forruden udsættes for en skade, vil vinylet holder glasset på plads, så glasstumper ikke skader føreren og passagerne yderligere. Forruden er et lag af beskyttelse, som er med til at holde dig inde i bilen og holde ting ud af bilen. Det er er ikke det rette sted at gå på kompromis med kvalitet.

Stensalg kan repareres, hvis de ikke er større end en 2-kroner og er placeret min. 5 cm fra rammen. Lad dig ikke overbevise om, at større skader og stenslag kan repareres. Jo større skaden er, jo sværere er det at få repareret skaden, så det vil kunne holde. Ligeledes skal man holde sig fra selv at prøve at reparere et stenslag. Du vil få den sikreste reparation af at vælge en autorisret tekniker. De har det bedste udstyr og er uddannet til at kunne varetage den slags skader. De fleste reparationer af stenslag og udskiftning af forruden tager oftest ikke mere en en times tid. Du kan få det gjort på et værksted eller sågar derhjemme eller på dit arbejde.

De fleste stenslag er lettest at reparere, når skaden lige er sket. Over tid, kan snavs og støv sætte sig fast i revnen, hvilket kan gøre det sværere at forsegle stenslaget. Man kan evt. dække skaden med et stykke klar tape, indtil man kan få kontaktet en bilglastekniker. Det vil kunne holde det værste snavs ude.

 

Reparation

Når forruden skal repareres, sprøjtes der en klar, form for lim i det ydre lag af glasset. Dette vil kunne genoprette rudens styrke og forbedre udseendet af glasset. Limen hærdes og poleres, så det efterlader en glat overflade. Stenslaget vil ligeledes heller ikke længere være i stand til at sprede sig eller forårsage yderligere skade. En bilglastekniker skal vurdere skaden ud fra en række faktorer, før de beslutter, om skaden kan repareres, eller om hele forruden bør udskiftes.

 

Udskiftning

Inden man går i gang med at udskifte forruden, dækkes bilen med et form for beskyttelseslærred. Man dækker ligeledes instrumentbrættet og i nogle tilfælde også forsæderne. Forruden skæres derefter fra kanterne og fjernes. Dernæst vil metalrammen blive behandlet med en grunder, og den nye forrudes kanter bliver limet fast.Postet by ag via AdSet linkbuilding network