0

Sådan maler du som en professionel

Mal kun i tørvejr
Fugtighed kan medføre langsom tørring, så undgå at male på en regnvejrsdag.

Vær omhyggelig med at forbedrede overfladen
Enhver revne, afskalning eller lignede bør slibes let, inden du vasker væggene ned med en grundrens. Væggene kan være meget støvede, og det vil give en grim finish, hvis du maler over dette. Hvis du skal male i et køkken, er det vigtigt at være særlig omhyggelig med at vaske væggene, da der nemt kan sidde fedt fra mados.

Køb pensler og ruller i god kvalitet
Hvis du alligevel skal bruge en masse penge på maling, så invester også i nogle ordentlige pensler og ruller. Pensler og ruller i god kvalitet giver en bedre og mere ensartet dækning, og du vil i sidste ende spare på malingen, da du ikke skal dyppe dine pensler og ruller så mange gange. Afhængig af hvilken type malerrulle du vælger, vil det kunne give forskellig strukturer i overfladen. Spørg dig frem i butikken, når du skal købe ind til dit maler-projekt.

Dæk alt til, der ikke skal males
Du vil aldrig fortryde den tid, du bruger på at dække gulve og lignende, inden du begynder med at male. Dørhåndtag kan dækkes med en frysepose, som du taper fast. Sørg altid for at have en klud i nærheden, når du maler i tilfælde af, at du maler noget, der ikke skulle males.

Brug en grunder
Hvis det er mange år siden at væggene er blevet malet, bør du starte ud med en grunder. Det kan også være en fordel at anvende en spærrende maling, hvis der er blevet røget i lokalet. Nikotin vil hurtigt trænge igennem malingen og efterlade væggenen med et gulligt skær. Når du anvender en grunder og/eller en spærrende maling, vil den efterfølgende maling fæstne sig bedre til overfladen – ligesom det vil gøre det nemmere at dække særligt udfordrende overflader. Hvis dine vægge er lavet af træ, vil grunderen også sikre, at eventuel harpiks fra knasterne ikke trænger igennem malingen.

Lad rullen gøre arbejdet
Det er nemt at fordele en god kvalitetsmaling, og hvis du har investeret i nogle gode pensler eller ruller, så er der ingen grund til at bruge flere kræfter en højst nødvendigt. Brug en stige så du kan nå hele væggen uden at komme til at belaste ryggen og skulderen.

Mal fra loftet og ned
Efter alt er blevet malet med en grunder, bør du starte med at male fra loftet og nedad. Det kan være svært at undgå, at der kommer lidt dryp eller stænk, når du maler. Når du starter fra loftet og arbejder dig nedad, vil disse stænk blive malet over, og ingen vil kunne se dem. Når du har malet et område, bør du lade det tørre helt, inden du eventuelt giver det et lag maling mere. Hvis du forsøger at male over maling, der ikke er helt tørt, kan det efterlade striber og mærker i malingen.Postet by ag via AdSet linkbuilding network