0

Sådan Vælg Virtual Private Network

En god VPN forbindelse tilbyder en kombination af stor sikkerhed, fuld anonymitet, høj hastighed og eventuelle særlige funktioner, du har brug for. Du finder herunder en liste over ting, du skal holde øje med, når du skal vælge VPN.

Sikkerhed

Sikkerheden i en VPN ligger i krypteringen, der gør dine data ulæselige for uvedkommende. Kryptering betyder, at dine data bliver kodet om med en hemmelig krypteringsnøgle, som kun din VPN klient (VPN programmet på din computer) og VPN serveren (computeren du er forbundet til resten af nettet igennem) har. Kun ved at have denne nøgle er det muligt at afkode dine data til noget meningsfuldt og det er det, der er hele kernen i VPN, så derfor er det overordentligt vigtigt, at det virker som det skal.

Som bruger behøver man ikke bekymre sig om, at ens krypteringsnøgle bliver brudt. Selv med den kraftigste computer på jorden, tager det flere millioner år, så i praksis er det ikke muligt.

Skal én krypteringsprotokol fremhæves, bliver det OpenVPN, der både er hurtig, sikker samt svær at blokere, og i øvrigt ikke er forbundet med væsentlige ulemper.

Krypteringsprotokollerne forklaret

Krypteringsprotokollen er den teknologi, der benyttes til at kode data og opnå en sikker forbindelse imellem bruger og VPN udbyder. Hver protokol har sine fordele og ulemper, men helt generelt er de alle meget sikre og dette er derfor ikke et punkt, du som privat bruger behøver at bekymre dig om med mindre, du har særlige behov.

PPTP

Point-to-point tunneling protocol er en af de ældste krypteringsprotokoller og den fungerer derfor på de fleste, hvis ikke alle, platforme. Imidlertid er metoden ikke helt skudsikker og har et sikkerhedshul, der har fået Microsoft til at fraråde, at man benytter PPTP. Der er også forlydener om, at NSA rutinemæssigt afkoder data, der er krypteret med PPTP, så hvis der er et alternativ, bør man følge Microsofts anvisninger og vælge én af de andre protokoller. Om det er relevant afhænger naturligvis af, om du finder dine data følsomme eller ej. Bruger du udelukkende VPN til f.eks. Netflix, gaming, P2P eller lignende, er det næppe sandsynligt, du er i NSAs søgelys.

Et plus ved PPTP er, at den ikke er ressourcekrævende, hvilket betyder, at den er hurtig.

Plus: Hurtig og fungerer til de fleste platforme.

Minus: Muligvis ikke 100% sikker.

L2TP og L2TP/IPsec

L2TP betyder Layer 2 Tunnel Protocol og som navnet antyder, bliver data krypteret hele to gange for øget sikkerhed. Det gør imidlertid L2TP ressourcekrævende og er derfor at betragte som relativt langsom. Protokollen kan potentielt give problemer med netværket og brug af den kan derfor i yderste instans kræve avancerede netværksindstillinger.

Som med PPTP går der rygter om, at L2TP er blevet kompromitteret og svækket af NSA, men om det er af relevans for dig, er ikke sikkert. Det afhænger helt af, hvad du laver på nettet.

Klik her Virtual Private Network

Postet af fiverr47 via AdSet.