0

Sådan vælger du badetøj til svømmeundervisningen

Hvis du har besluttet, at du vil gennemføre en triatlon, er det en god idé at få noget svømmerundervisning. Selvom du måske har svømmet en del i løbet af dit liv, kan det være en stor omvæltning at skulle starte til svømmeundervisning.

 

Først og fremmest er du måske nødt til at investere i noget nyt badetøj. En badedragt eller et par badebukser, der ser cool ud på stranden, er nødvendigvis ikke særligt velegnet til svømmeundervisningen. Med andre ord, bør mændene lade deres løse badeshorts blive derhjemme, og kvinderne bør gemme deres bikini væk, til det bliver sommer igen. Det er de færreste bikinier, der vil kunne blive siddende, hvor de skal efter 50 meters crawl i bassinet.

Selvom der er et enormt udvalg af badedragter og badetøj på markedet, kan det godt være lidt svært at finde noget, der både sidder godt, og som man kan lide at have på. For kvinder skal det udover at være komfortabelt, også være holdbart og støttende.

Her er nogle overvejelser, du bør gøre, inden du tager ud og køber badetøj:

  • Hold dig fra badedragter med lynlåse, så længe du bare svømmer i et bassin. Lynlåsen kan forårsage ridser – både på dig selv og andre, der kommer i kontakt med dig.
  • Vælg ikke badebukser med lommer. Især lommer, der ikke kan lukkes, har en tendens til at flagre og dermed blive fyldt med vand. Det skaber ekstra modstand, som man ikke ønsker.
  • Køb tætsiddende badebukser. Det kan måske føles lidt grænseoverskridende, hvis ikke man har haft tætsiddende speedo’s på før, men løstsiddende badebukser kan ligesom lommerne skabe uønsket modstand.
  • Der er forskel på kvalitet af badetøj, og har du brugt dit badetøj hele sommeren, hvor det har været udsat for sol, klor og saltvand, kan det godt være, at det bør skiftes ud.
  • Triatlondragter er nødvendigvis ikke fremstillet til at kunne klare flere timer i klorvand. Gem dit triatlonudstyr til når du skal svømme i havet.
  • Vælg badetøj, der har en tæt, støttende pasform, og som dækker din krop korrekt. Badetøj, der ikke dækker din krop ordentligt, vil ikke være behagelig at svømme i.
  • Vælg ikke badetøj efter et smart design men efter komfort. Det kan godt være, at du synes badedragten med dekorative mønstre og huller er flottere, end den sorte sporty badedragt, men husk at du skal bruge badedragten til svømning og ikke til at vise dig frem i. Køb alle de fine og smarte badedragter og bikinier, du har lyst til, når du skal på stranden, men de er ikke optimale til svømmerundervisning.
  • Vælg badetøj, der ikke er gennemsigtigt, når det bliver vådt. Vælg badetøj i mørke farver, og hold dig fra badetøj i lyse farver. Kig også efter om badetøjet har en dobbeltlagsforing, hvilket også beskytter mod, at dragten bliver gennemsigtig, når den bliver våd.Postet by ag via AdSet linkbuilding network