0

Sandmanden.com – alt tilbehør til haven.. et sted

Når man skal lave sin have, eller anlægge ny, er der en lang række ting og forbehold man skal tage sig, og være klar over. Man må for alt i verden ikke undervurdere, hvor meget arbejder, der er i at lave en have.

Vil man eksempelvis lave bede og lægge træflis i dem, for at hæmme ukrudt og andet uønsket vækst, kræver det umiddelbart mere end man lige skulle tro. Skal det gøres helt “korrekt” bør man faktisk grave en smule jord væk, således træflisen bliver lagt i et lag på 5-10 centimeter i dybden. Dette gør selvfølgelig hele processen noget omstændig, men gør man det på denne måde, vil man i langt højere grad hæmme væksten af ukrudt og lignende, i forhold til, hvis man blot vælger den “nemme løsning” og smide træflis oven på jorden, uden at grave væk. Når man ikke graver væk, er der ofte ikke samme mulighed for at få lige så tykt et lag på underlaget, hvilket også gør, at der ikke på samme måde vil blive skærmet for sollys.

Stenmel – godt som både underlag og belægning

Skal man have ny gangsti eller andet. Måske skal græs skiftes ud med sten eller flis i forbindelse med anlægning af nye gangstier. I så fald, kan stenmel være en rigtig fordelagtig løsning. Stenmel er knust materiale, det kan være af enten sten eller granit – uanset materiale vil dette blive betegnet som stenmel. Uanset hvilken type stenmel man vælger, har det nogle gode egenskaber, det er super hæmmende for ukrudt. Især skiller stenmel, lavet af granit, sig positivt ud her, som værende meget, meget effektivt og super ukrudtshæmmende. Det kan komprimeres ret meget, således det ikke følger med ind, når man har gået på det.

Mange vælger at bruge stenmel som underlag til granitskærver – dette kan være både i forbindelse med ny indkørsel eller som gangstier i haven. Uanset hvilken af formålene, er fremgangsmåden den samme. Altafgørende er, at man har en god bund, da denne vil fungere på præcis samme måde, som fundamentet på et hus. Er dette ikke i orden, vil huset ikke stå – samme gør sig gældende med bunden for en indkørsel eller en gangsti. Grundighed er en afgørende faktor. Også når det kommer til havearbejde. I øvrigt kan stenmel fås i flere forskellige farver, så alt efter hvilket udtryk du ønsker, kan farven være afgørende. Vælger man eksempelvis en mørk belægning skal man være opmærksom på, at denne vil tage utrolig meget af lyset fra området – og når belægningen bliver våd, vil denne blive endnu mørkere. Vælger man en lys belægning, vil denne også med tiden blive mørkere, grundet snavs og slid – det er helt naturligt.

Nu skulle du gerne være bedre rustet til at tage det rette valg, hvad angår anlægning af ny have, indkørsel eller gangsti.Postet by Mibe via AdSet linkbuilding network