0

Skiferie til Nordamerikas bedste skisportssted Whistler

Nordamerika er ikke et typisk feriemål for danske skirejsende. Dette er selvom whistler er ellers kåret til Nordamerikas bedste skisportsområde, ud over at være verdensanerkendt grundet deres OL-værtskab i 2010 Vinter-OL.
Stedet er i absolut verdensklasse stand og pisterne er den bedste kvalitet, hvor du har garanti for formidable pister, nye faciliteter og en hjælpsomt og imødekommende lokalbefolkning.

Whistler er beliggende i en afstand på nogenlunde 120 kilometer fra den candiske storby Vancouver og ligger mellem de to bjerge Blackomb og Whistler, hvoraf området har fået tildelt navnet Whistler.
Sneen falder i massive mængder over lange strækninger af året, hvorfor områdets skisæson er meget lang og strækker sig helt fra november til juni.
Det er som at være i et sne-paradis, og er i bund og grund enhver skiløbers våde drøm.

Pisterne i Whistler 

Pisterne har naturligvis et ekstremt højt kvalitetsniveau, hvilket forklarer dets anerkendte status som Nordamerikas bedste skisted, samt dets værtskab i Vinter-OL 2010.
Området har over 200 pister, hvoraf du har mulighed for at prøve flere forskellige og varierede pister. Stedet lægger terræn til forskellige niveauer af pister, således at du både kan cruise ned af døsige blå pister, men også sagtens kan komme ud på de vildeste og stejleste pister du nærmest kan tænke dig til.
Hovedsageligt løber pisterne i Whistler dog gennem skovterræn i hyggelige omgivelser. Dette er noget som ekstremt mange skiløbere sætter pris på. Mange af pisterne er således omringet af træer, hvilket giver en følelse af hygge og autensitet, i og med at man kan mærke at man befinder sig i naturen.

Pisterne er som førnævnt varierede i niveau, men ud af de 200 pister er niveaufordelingen således:
35 blå pister, 110 røde pister og 55 sorte pister. Det vil sige at her er rigtig gode muligheder for at udfordre sig selv hvis man er en øvet skiløber som er interesseret i at forbedre sig.
Stedet tilegner sig dog ikke helt nybegyndere, da Whistler ikke har tilstedeværelse af én enkel kilometer grøn pist. Dog skal det nævnes at det bestemt er muligt at kunne træne sig i gang på de blå pister såfremt man blot har styr på de basale ting ved at stå på ski og hvis man ikke oplever store vanskeligheder med at se fremskridt på sine evner på sneen.

Falder sneen voldsomt, som den gør i perioder, har du også mulighed for at nyde godt af Whistlers off-pist terræn. Whistler råder nemlig over 12 alpine bowls, det vil sige off-pist områder, på bagsiden af bjergene hvor her også er et velfungerende liftsystem tilknyttet.
Ønsker du således en anden skioplevelse hvor du får lov at skabe dine egne spor i den bløde og off-pist sne, har du mere end gode muligheder for netop dette i skiområdet Whistler.

Andre oplevelser i Whistler 

Skioplevelsen er klart det som vejer mest i ligningen når man taler om Whistler, men man skal dog ikke undervurdere de andre oplevelser man kan få i byen.
Byen har nemlig en meget charmerende stemning, hvilket bliver forstærket af de mange bil-frie zoner af byen, hvilket blot gør byen mere charmerende og hyggelig. Byen er en ferieby og derfor summer gaderne af liv og glade dage, da majoriteten af alle menneskerne er på ferie og i feriehumør.
Her er således også enormt mange caféer og restauranter man kan sætte sig ved og nyde tilværelsen over et godt måltid eller en kop kaffe. Her findes blandt andet over 150 restauranter, hvoraf madsortimentet både er bestående af lokal canadisk mad, samt mere international mad til dem af gæsterne der er mest til den slags.

Hvad angår aktiviteter er her adskillige ting man kan få sin tid til at gå med hvis man vil have en pause fra skiene. Du kan eventuelt tage din familie eller kæreste med på hundeslædetur og nyde det alternative transportmiddel. Derudover har du desuden også mulighed for at køre snescooter eller vandre ud i terrænet og opleve det på en helt anden måde end man er vant til når man står på ski.

Er man derimod til en omgang afterski, har området også præcis hvad du har brug for. Nattelivet er forrygende, og du har utallige valgmuligheder hvis du leder efter et sted at slå dig ned og få nogle øl.
Gågadeområdet vrimler med barer og andre steder du kan få alkohol indenbords og give den gas.
Det er muligt både at finde natklubber, barer, eksklusive barer og alt den slags. Det skal du ikke være et sekund i tvivl om. Her findes således steder som appellerer voldsomt til den yngre generation, samtidig med at der også er rig med mulighed for at finde et hyggeligt afterski sted hvis du er et par år ældre end dine teenagebørn, men stadigvæk gerne vil have det sjovt i byen.

Postet af jjdenmark via AdSet.