0

Transportbur til din hund – Sådan vælger du rigtigt!

Med et transportbur til din hund, er du sikret en nem og komfortabel rejse, når hunden skal med fra ét sted til et andet. Et transportbur til din hund er særdeles velegnet, hvis du har en hund, der har tendens til at blive urolig, når den er med på farten. Med et transportbur til din hund, kan du skabe trygge og behagelige rammer for din bedste ven, hvilket gør både din og hundens rejse nemmere og mere tryg. Du kan finde transportburer til din hund i alverdens udgaver, størrelser og farver. Det vigtigste du ser på, når du vælger at købe et transportbur til din hund er, hvordan buret passer til din hunds størrelse og til hvilken form for rejse, buret skal benyttes. Transportburer fås både til små hunde, mellemstore hunde og store hunde. Derudover kan burene også nemt anvendes til katte, der skal med på farten. Et transportbur til din hund kan både fås med et håndtag i toppen, hvis du har en lille hund, da det er dermed at let at flytte rundt på buret. Er din hund derimod af en større hunderace, anbefales det, at du går efter et transportbur til din hund, hvor der er monteret hjul. Det gør det nemt, at trille buret og på den måde korrigere rundt med en større hund, uden at du belaster din ryg ved at bære på buret.

 

Sådan gør du din hund tryg på rejsen

Mange hunde kan nemt blive påvirket, hvis der sker for meget omkring dem og hvis det hele går lidt stærkt. Det kan forvirre hunden, som ikke kan finde ud af, hvad den skal gøre af sig selv. Det kan også i høj grad forekomme, når hunden skal ud at rejse, da hunden kan blive stresset og opleve ubehag på rejsen. Derfor kan det være en rigtig god investering, at anskaffe sig et transportbur, hvori hunden kan slappe af og føle sig tryg. Der gør rejsen meget mere smertefri og tryg for hunden. Du kan eventuelt lægge nogle tæpper og noget velkendt legetøj ind i buret, da det vil føre til en tryghedsfornemmelse og hjemlig følelse for hunden, når den er inde i sit bur.

Når du anskaffer dig et transportbur, er det vigtigt, at du gør din hund tryg og rolig ved buret, inden den skal ind i det første gang på en rejse. Det gør det lettere at komme af sted på rejsen, da hunden allerede har vænnet sig til buret og derfor ikke er bange for det. Vis hunden, at buret er et rart sted at være og læg eventuelt er par godbidder ind i buret i starten, så hunden får en positiv oplevelse ved at være inde i buret. Gør transportburet så behageligt som muligt, og rejsen bliver tryg for din bedste ven.

 

Vælg det rigtige bur

Når du skal købe et bur, der skal bruges til transport af din hund, er det vigtigt at du vælger det helt rigtige bur. Du skal overveje, hvilken form for rejse, buret skal bruges til og i hvilke materialer buret bør være produceret. Ofte skal hunde med på rejse i bilen og her anbefales det, at du kigger efter et bur, der er decideret beregnet til bilen, og som er lavet i slagfast plastik. Derudover bør der være en stor låge, så hunden let kan komme ind og ud af buret i bilen. Sørg for at købe et kvalitetsbevidst bur, så det holder i længst mulig tid og kan holde til, at din hund bruger det. Gå aldrig på kompromis med størrelsen, det kan føre til særdeles stor ubehag hos din hund, hvis den bliver presset ind i et for lille bur.

Hvis du skal have din hund med på en flyrejse, skal du have et specielt bur til at transportere hunden i. Det gælder især, når hunden skal transporteres i flyets lastrum. Såfremt du skal have din hund med på en flyvetur, bør du altid læse grundigt på produktbeskrivelsen om, hvorvidt det pågældende bur er godkendt af IATA, som er en organisation, de fleste flyselskaber er medlemmer af. Her gælder organisationens retningslinjer, som altid skal overholdes, når dit hundetransportbur skal med ombord på flyet.

 

Forbedret sikkerhed med hundetransportbure

At anvende et hundetransportbur til din hund på rejsen er ikke bare en smart og nem løsning. Sikkerhedsmæssigt er det også en rigtig stor fordel, at din hund befinder sig i et bur, når den er med på farten. Det øger sikkerheden og ikke mindst trygheden hos såvel hunden, som passagerne. Derfor er det også vigtigt, at hundetransportburet passer helt korrekt til din hund, da sikkerheden ellers forringes. Hvis du er i tvivl om det rigtige bur til din hund, bør du altid kontakte og rådgive dig med kompetente fagfolk eller eventuelt en dyrlæge. I samråd kan I finde ud af, hvilket hundetransportbur, der passer bedst til din hund og skaber tryghed i hele familien, når hunden er med på rejse.

Postet af jjdenmark via adset.org